Joe Johnson (31 punts) i LeBron James (28), un duel d'alt nivell (Foto: Reuters)
Bàsquet

Els Miami Heat defensaran el títol de campions a la Conferència Est i els San Antonio Spurs, a l'Oest

Els Miami Heat i els San Antonio Spurs, els dos campions de Conferència de l'any passat, s'han tornat a classificar per a les respectives finals. Els Heat han superat clarament (4-1) els Brooklyn Nets després d'un ajustat triomf en el cinquè partit (96-94). Els Spurs també han necessitat només cinc partits per fer patent la seva superioritat sobre els Portland Trail Blazers, que s'han acomiadat amb una clara derrota (104-82).

Actualitzat

Els Miami Heat i els San Antonio Spurs, els dos campions de Conferència de l'any passat, s'han tornat a classificar per a les respectives finals. Els Heat han superat clarament (4-1) els Brooklyn Nets després d'un ajustat triomf en el cinquè partit (96-94). Els Spurs també han necessitat només cinc partits per fer patent la seva superioritat sobre els Portland Trail Blazers, que s'han acomiadat amb una clara derrota (104-82).

L'equip de Portland ha estat un rival més manyac per als Spurs del que ho van ser els Mavericks en la ronda precedent. I, en el cinquè partit, la història s'ha repetit amb una salvetat que podria condicionar la final de Conferència: Tony Parker, el jugador més decisiu de la sèrie, s'ha lesionat en el minut 10 i ja no ha tornat a jugar.

Sense el base francès, Danny Green i i Kawhi Leonard s'han repartit la tasca anotadora de l'equip (22 punts cadascun), i els Spurs no han patit pel triomf en cap moment. Una altra cosa seria haver d'afrontar una final de Conferència sense Parker, però, a falta de diagnòstic oficial, valen les explicacions del seu company Tim Duncan, que ha indicat que el canvi s'ha fet per precaució després que l'astre francès va notar una punxada als isquiotibials de la cama esquerra.  

Reacció de campions

Els Heat, dobles campions de l'NBA, s'han classificat per a la seva quarta final de Conferència consecutiva, però patint en l'últim partit. Els de Miami s'han deixat dominar pels Brooklyn Nets, que, quan faltaven menys de cinc minuts, guanyaven de 8 punts (83-91), amb un Joe Johnson estel·lar, autor de 34 punts

Però els campions han protagonitzat una reacció final, encapçalada per LeBron James (28 punts en total) però culminada amb un triple del veterà Ray Allen, que, quan faltaven 32 segons per al final del partit, ha posat els Heat al davant en el marcador (93-91).  

Anar al contingut