Marc Gasol ha tornat a estar completíssim. (Foto: EFE)
NBA

Els Memphis guanyen els Oklahoma City Thunder i es col·loquen a una sola victòria de la final de conferència

Els de Memphis han derrotat en la pròrroga els Oklahoma City Thunder per 103-97 i s'han col·locat a una sola victòria de la final de conferència de l'NBA. L'equip de Marc Gasol domina la sèrie per tres victòries a una. El pivot català ha tingut una gran actuació i ha fet 23 punts i 11 rebots.

El base Mike Conley, el pivot Marc Gasol i Zach Randolph han estat els líders que han permès als Grizzlies de Memphis guanyar en la pròrroga per 103-97 els Thunder d'Oklahoma City en el quart partit de les semifinals de la Conferència Oest, al millor de set, que dominen per 3-1 . El cinquè partit es jugarà dimecres, al Chesapeake Energy Arena, d'Oklahoma City, on els Thunder hauran d'aconseguir la victòria si volen seguir en la competició i mantenir la defensa del títol de la Conferència Oest. Marc Gasol ha tingut una gran actuació, amb 23 punts i 11 rebots.

Però, si tot segueix com fins ara, la seva missió serà més que complicada, perquè els Grizzlies han tornat a demostrar que són un equip lluitador, segur en defensa, que sap trobar el camí per anotar els punts decisius, i tenen diversos jugadors que fan la tasca de líders. Tot el contrari del que els passa als Thunder. Mentre Kevin Durant se sent en plenitud de forces són un equip guanyador, però en la recta final dels partits, quan necessita ajuda en la part ofensiva, cap altre jugador fa acte de presència.

Després d'haver aconseguit l'empat a 94, que ha forçat la pròrroga, Durant ja no ha tornat a anotar més en els cinc minuts extres ni tampoc ho han fet els seus companys, a excepció del veterà base Derek Fisher, que ha encistellat un triple (98-97). Això estat tot el que ha donat l'atac dels Thunder rn la pròrroga.

Els Grizzlies, en canvi, han tingut l'aportació de l'escorta Tony Allen, que ha estat qui ha obert el marcador amb un tir en suspensió (96-94), i l'ha seguit Randolph, que ha fet una penetració perfecta (98-94) per obrir el camí del triomf. Gasol ha sentenciat amb un tir en suspensió i un de dos llançaments de personal, que ha posat en el marcador un parcial de 101-97 quan faltaven 20 segons perquè s'acabés la pròrroga. Tayshaun Prince ha anotat els dos últims punts amb dos tirs des de la línia de personal i ha posat el marcador definitiu de la gran victòria aconseguida pels Grizzlies.