Xavi Hernández, amb Jordi Alba durant el partit contra el Mallorca
Xavi Hernández, amb Jordi Alba en una imatge d'arxiu (EFE)
BARÇA

Els laterals, la gran assignatura pendent

El Barça es reforçarà amb Marcos Alonso a la banda esquerra, mentre que la direcció esportiva estudia diverses opcions per al lateral dret

Francesc LatorreActualitzat

Setze dies tenen Mateu Alemany, Jordi Cruyff i el seu equip per acabar de confeccionar la plantilla. I un dels objectius és fitxar dos laterals, un per a cada banda. Dues demarcacions que s'han convertit en una mena de cadira elèctrica els últims anys.

Els responsables esportius del club no han pogut trobar mai un lateral dret que s'acostés a les prestacions de Dani Alves en la seva primera etapa de blaugrana. Aleix Vidal, Nelson Semedo, Moussa Wagué no van triomfar al Camp Nou, Emerson Royal només va jugar 3 partits abans de ser traspassat al Tottenham i, a dia d'avui, Dest no compta per a Xavi. El cercle es va tancar amb el refitxatge del mateix Alves, que ja no hi és.

Ningú ha fet oblidar Dani Alves al lateral dret

Tant és així que ha estat Sergi Roberto, migcampista reconvertit a defensa per Luis Enrique, qui ha estat l'amo de lateral dret les últimes temporades. Dissabte, contra el Rayo, Xavi hi va fer jugar un central, Ronald Araujo. L'uruguaià, en acabar el partit, va confessar que encara "estava aprenent" que és el que suposa la banda dreta de la defensa.

El Barça s'havia proposat fitxar César Azpilicueta, però el navarrès va acabar renovant amb el Chelsea. Ara són diversos els noms que figuren sobre la taula, com per exemple els de l'argentí Juan Foyth (Vila-real) o Thomas Meunier (Borussia Dortmund). El periodista Gerard Romero hi afegia al seu canal de Twitch els noms de Frimpong (Leverkusen) i Wan Bissaka i Dalot (Manchester United).

A l'altre costat, si fa o no fa el mateix a l'hora de trobar-li competència a Jordi Alba. Els fitxatges de Junior Firpo i Lucas Digne no van funcionar, i el club va decidir no apostar per jugadors que han acabat fent carrera a fora, com Grimaldo, Miranda o Marc Cucurella. Han passat els anys i Jordi Alba continua sol.

Jordi Alba continua sent el lateral esquerre titular, a l'espera de Marcos Alonso

Aquesta setmana ha d'arribar Marcos Alonso, procedent del Chelsea. L'acord és total des de fa dies, però el Barça ha de fer forat a la massa salarial per poder-lo anunciar.

Anar al contingut