NBA

Els Lakers es compliquen la vida en perdre també el segon partit contra els Mavericks (81-93)

Als Lakers se li compliquen molt les coses, després de caure també en el segon partit de l'eliminatòria que els enfronta als Mavericks (81-93). Com va passar dilluns, Dirk Nowitzki ha estat el gran executor dels texans, amb 24 punts i set rebots, ajudat per Shawn Marion, amb 14 punts i nou rebots. Per part dels Lakers, ha destacat Kobe Bryant, amb 23 punts, mentre que Pau Gasol ha evidenciat el seu irregular moment de joc, amb 13 punts i 10 rebots. D'altra banda, els Bulls han empatat la sèrie amb els Hawks (1-1) en imposar-se per 86-73 en el segon partit de l'eliminatòria.

El primer quart ha anat de més a menys. De la perfecta distribució de pilota en l'atac dels Lakers i de l'inici igualment inspirat de Dallas, que ha comptat amb la inesperada ajuda de DeShawn Stevenson amb dos triples, s'ha passat a l'anarquia i a les imprecisions dels locals i el protagonisme de Nowitzki per part dels Mavs.

La contundència de Tyson Chandler, autor de dos potents "alley-oops", i l'entrada en pista de Lamar Odom, que ha donat una mica d'alegria als californians, han estat les notes positives d'uns minuts en els quals finalment els angelins han decidit bolcar l'atac en les seves torres (molt actiu Bynum), mentre l'alemany mantenia per damunt els seus (20-28 al començament del segon quart).

La defensa dels de Carlisle, per moments impenetrable i sempre sòlida i àgil en les ajudes, impedia qualsevol brot de fluïdesa en el tosc i desmanegat atac local, que malgrat els bons minuts de Shannon Brown i Lamar Odom, no aconseguia la regularitat necessària per igualar les constants escomeses del germànic. En aquest escenari ha aparegut Bryant per liderar una reacció (40-37) que s'ha produït als dos costats de la pista. La defensa ha millorat i un parcial de 10-0 ha tornat la confiança als angelins, tot i que Nowitzki, aprofitant el marcatge de Ron Artest, a qui supera en diversos centímetres, va deixar les coses a favor de Dallas al descans (49-51) amb suspensions marca de la casa.

Ha arrencat la segona meitat amb molts dubtes al voltant de Gasol, inadvertit fins aleshores i en el punt de mira del públic després de dos errades consecutives. Aquesta pressió ha pogut amb el català, que a més havia d'afrontar el torrent ofensiu dispensat per Nowitzki. El duel, convertit en un mà a mà entre Bryant i l'alemany, ha fet un gir important just en els últims compassos del tercer període (60-68), amb Dallas rendint al límit (excel·lents Marion i Jason Kidd) i els Lakers sumits en la mediocritat.

La renda ha seguit en augment per als Mavericks després d'un triple de Jason Terry i dos tirs lliures de José Barea (65-75). Els Lakers s'acostaven al precipici amb totes les de la llei, i ni tan sols el retorn a pista de Bryant amb 8.15 per jugar ha donat un altre aire al partit, trencat per la velocitat de Barea i l'absoluta deixadesa en defensa dels californians.

El porto-riqueny i Kidd han col·locat l'últim clau en el taüt dels Lakers (69-82) amb més de quatre minuts per jugar, moment en el qual l'Staples Center ha dedicat una sonora esbroncada als seus. Lluny de reaccionar, els angelins han deixat que Nowitzki furgués encara més en la ferida amb un dos més un sobre Gasol.

Bryant, en la recta final, ha anotat el primer triple dels Lakers quan tot estava ja més que decidit i després d'una sèrie de 0/15 en llançaments exteriors. Dallas s'emportava així un botí d'or i Phil Jackson assistia impertèrrit al despropòsit de la seva plantilla.