Lawrence Cherono s'ha imposat a la marató de València (EFE)
Atletisme

Els kenians Cherono i Jelagat guanyen la marató de València

El kenià Lawrence Cherono s'imposa a l'esprint, després de no haver-ho aconseguit en l'anterior edició. Nancy Jelagat destrossa la seva marca personal i arriba en solitari en categoria femenina

L'atleta Lawrence Cherono s'ha imposat aquest diumenge a la marató de València amb un temps oficiós de 2:05:10, en una cursa marcada per un lleuger vent. El kenià s'ha tret l'espina del 2020, en què va ser segon, i dels Jocs Olímpics, en què es va quedar sense medalla en concloure quart.

La sorpresa de la prova ha arribat a poc més de dos quilòmetres del final quan Lawrence Cherono i Chalu Deso semblaven cridats a pugnar pel triomf, però Philemon Cacheran s'ha incorporat al grup i la lluita ha estat cosa de tres. Cherono finalment s'ha endut el primer lloc amb autoritat en els darrers metres.

Hamid Ben Daoud ha igualat el rècord d'Espanya (Reuters)

Hamid Ben Daoud ha igualat el rècord d'Espanya, en poder d'Ayad Lamdassem, amb temps oficiós de 2h06:35

En categoria femenina, la keniana Nancy Jelagat ha guanyat amb un temps de 2:19:30. L'atleta no era la favorita per a la prova, però ha corregut destacada al davant de la resta de competidores des de poc després del quilòmetre trenta. Jelagat arribava a València amb una marca personal de 2:36:22, per la qual cosa ha destrossat el seu registre en més de quinze minuts.

Nancy Jelagat ha guanyat amb un temps de 2:19:30 (Reuters)

La cursa ha suposat la tornada dels maratonians populars al circuit de València després de l'absència el 2020 pel Covid-19. A la prova d'aquest diumenge es van reunir 14.200 corredors.