futbol

Els jugadors revelació del Mundial pels quals es barallen els millors equips d'Europa

En aquest mercat d'hivern, els grans conjunts del continent estan disposats a desembutxacar xifres astronòmiques per jugadors que s'han fet un nom a Qatar 2022

Xavi FrancèsActualitzat

Una vegada més ha quedat demostrat que la Copa del Món de futbol és el gran aparador per a futbolistes que encara no juguen en equips del més alt nivell. Després del Mundial, els grans equips d'Europa es barallen per fitxar els jugadors revelació de Qatar 2022 en aquest mercat d'hivern per reforçar-se de cara a la segona meitat de la temporada.

El primer cas confirmat ha estat el de Cody Gakpo. El jove jugador de 23 anys va marcar tres gols en cinc partits disputats amb els Països Baixos al Mundial, i ja ha fet les maletes per jugar al Liverpool. El conjunt de Jürgen Klopp ha pagat 42 milions d'euros més 15 en possibles variables per contractar l'atacant del PSV Eindhoven.

Els jugadors pels quals es barallen els grans clubs d'Europa:

1-  Dominik Livakovic, Dinamo de Zagreb (27 anys)


Livaković, celebrant la victòria després d'un partit amb Croàcia (Reuters)

El porter titular de Croàcia en aquest Mundial no és precisament un nouvingut al futbol professional, però la seva gran actuació a Qatar, on va aturar quatre penals entre la tanda de vuitens contra el Japó i la de quarts davant el Brasil de Neymar, l'han convertit en un dels potters més desitjats d'Europa. El Bayern de Munic està interessat en el porter per substituir Manuel Neuer, que no podrà jugar fins a la temporada vinent. El club alemany podria oferir uns 8 milions d'euros per aconseguir el seu fitxatge.

2- Josko Gvardiol, RB Leipzig (20 anys)


Gvardiol, durant el partit contra el Marroc (Reuters)

Josko Gvardiol ha estat un dels millors defenses del torneig. Tot i sortir a la fotografia de la gran jugada de Leo Messi en el segon gol de l'Argentina, el central del RB Leipzig ha fet grans actuacions que han permès a Croàcia guanyar la medalla de bronze. El Reial Madrid està interessat a firmar el jove defensa, però s'haurà de rascar la butxaca si el vol. Segons la web especialitzada Transfermarkt, el preu que en pot demanar l'equip alemany seria d'uns 75 milions d'euros.

3- Sofyan Amrabat, Fiorentina (26 anys)


Amrabat, en un partit amb el Marroc (Reuters)

Una de les grans revelacions inesperades ha estat Sofyan Amrabat. El paper del migcampista defensiu amb el Marroc ha cridat l'atenció de grans clubs europeus com el Liverpool o el PSG. De moment, sembla que el futbolista no té intenció de moure's, però una oferta al voltant dels 25 milions el podria fer canviar d'equip aquest mes de gener.

4- Enzo Fernández, Benfica (21 anys)


Enzo Fernández, recollint el premi de millor jugador jove del Mundial (Reuters)

El gran jugador revelació del Mundial ha estat Enzo Fernández, premiat com a millor jugador jove del torneig. El Benfica ha ofert a l'argentí un augment de sou per retenir-lo com a mínim fins a l'estiu, però el Chelsea està disposat a posar 130 milions d'euros sobre la taula per endur-se l'argentí.

5- Gonçalo Ramos, Benfica (21 anys)


Gonçalo Ramos, durant el partit amb el Marroc (Reuters)

Un dels grans davanters revelació de la competició ha estat Gonçalo Ramos. El portuguès ha estat el substitut de Cristiano Ronaldo en l'atac de la selecció i ha culminat grans actuacions, la més destacada el hat-trick davant Suïssa als vuitens de final. El davanter sona per reforçar el Manchester United després de la marxa, precisament, de Cristiano Ronaldo. El fitxatge no seria gens econòmic: segons Transfermarkt el valor del jugador supera els 30 milions d'euros.

6- Mohammed Kudus, Ajax (22 anys)


Kudus, durant un partit contra l'Uruguai (Reuters)

El Barça està pendent de Mohammed Kudus. El migcampista ofensiu ha fet un bon paper amb Ghana en el Mundial i ha despertat l'ineterès de diversos equips de primer nviell europeu. L'Ajax pot demanar al voltant de 30 milions d'euros per deixar anar el jove de 22 anys.

7- Azzedine Ounahi, Angers (22 anys)


Ounahi, en el partit contra França (Reuters)

El Barça també està al darrere del marroquí de l'Angers de 22 anys Azzedine Ounahi, que ha destacat molt al Mundial i que té un preu al voltant dels 15 milions d'euros. El Sevilla és un dels principals comeptidors per aconseguir el fitxatge del migcampista ofensiu de la Ligue 1.

Anar al contingut