Dembélé celebra un gol en el partit contra el Valladolid (Reuters)
Barça

Els joves del Barça, a punt per aixecar la primera Copa

Koeman ha demostrat de sobres que no mira el DNI a l'hora de fer les alineacions tingui l'envergadura que tingui el partit

Jordi GrauActualitzat

La cita és dissabte, a Sevilla. El Barça jugarà la final de la Copa contra l'Athletic Club, amb l'objectiu de sumar el primer títol de l'era Koeman. De moment, els blaugranes aparquen el repte de la Lliga, que s'ha complicat després de perdre dissabte contra el Madrid. Ara l'objectiu de Koeman és preparar el seu equip per a la final de La Cartuja. Un partit que no es vol perdre Gerard Piqué, que va rebre l'alta mèdica per viatjar a Madrid, però no va jugar. El central ultimarà aquesta setmana la seva posada a punt per mirar d'aportar el seu joc a un Barça que, això sí, s'ha rejovenit considerablement des de l'arribada del tècnic neerlandès.

Els joves que Koeman ha situat en l'aparador mundial aquesta temporada ja van tenir un aperitiu de final en la Supercopa i dissabte es jugaran el seu primer títol d'entitat amb el Barça també contra l'Athletic Club.

Koeman ha demostrat de sobres que tingui l'envergadura que tingui el partit, mai fa un onze mirant el DNI dels seus jugadors. Una bona prova, l'alineació del clàssic.

Dels 11 titulars només tres -Messi, Busquets i Alba- tenen més de 30 anys.

Ter Stegen, 28; Dest, 20; Mingueza, 21; Araujo, 22; Lenglet, 25; Alba i Busquets, 32; De Jong, 23; Pedri, 18; Messi, 33 i Dembélé, 23. La mitjana d'edat era de 25, 5 menys que en la desfeta de Lisboa contra el Bayern a l'agost.

 

Des del 2005 el Barça no jugava un clàssic amb jugadors tan joves.

Alguns coneixen la casa com ningú. Són conscients de l'esforç que han hagut de fer per arribar a aquest nivell. Saben què hi ha en joc en cada un dels partits. També pels que han vingut de fora l'entrega és innegociable i la il·lusió infinita.

Malgrat el mal resultat, i el mal joc especialment en la primera meitat, el seu rendiment i actitud queda ja fora de dubte.

 

Anar al contingut