Un moment de la cerimònia dels Jocs (Foto: EFE)
Jocs paralímpics

La cerimònia inaugural inicia els Jocs Paralímpics de Tòquio

Uns 4.000 esportistes de 160 països competiran per les medalles a la capital japonesa fins al 5 de setembre

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dimarts han començat els Jocs Paralímpics de Tòquio, 17 dies després que els Jocs Olímpics de Tòquio abaixessin la persiana. I ho faran, també, sense públic. Fins al dia 5 de setembre, al voltant de 4.000 esportistes de 160 països lluitaran per pujar al més alt del podi. 

Prop d'una trentena d'esportistes participants són catalans. Aquesta matinada començarà la natació amb Núria Marquès, Toni Ponce i Miquel Luque. Aquest dimecres juga també la selecció espanyola de basquet en cadira de rodes, amb dos catalans, Jordi Ruiz i Oscar Onrubia, i Jordi Morales en tenis taula.

La tradicional inauguració ha tornat a quedar eclipsada pel coronavirus ja que s'ha celebrat sense públic i amb una reduïda presència d'atletes. 

La cerimònia ha estat presidida per l'emperador del Japó i el president del Comitè Paralimpic Internacional. S'ha iniciat amb l'arribada de la bandera japonesa, que han portat uns nens d'educació especial. Després, uns focs artificials i la interpretació de l'himne del país a càrrec d'Iran Sato, una cantautora amb problemas de visió. 

Un dels moments més especials ha estat l'aparició de la bandera de l'Afganistan, que ha desfilat de manera simbòlica: l'Afganistan no podrà competir als Jocs Paralímpics pel retorn dels talibans al poder.

Un membre de l'organització portant simbòlicament la bandera de l'Afganistan (Foto: EFE)

Cinc anys després de Rio, noves estrelles adolescents apareixeran en escena com la jugadora de bàdminton de l'Índia Palak Kholi o l'atleta neerlandès Olivier Hendriks.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut