Jocs Olímpics

Els Jocs de Tòquio 2020 se celebraran l'estiu del 2021

Un trucada entre el primer ministre japonès, Shinzo Abe, i el president del COI, Thomas Bach ha certificat l'inevitable

Xavier Bonastre / Jordi GrauActualitzat

El comptador de dies per Tòquio 2020 ja no és vigent. S'hi hauran d'afegir més o menys 365 dies més. El que ja és definitiu és que no se celebraran del 24 de juliol al 9 d'agost d'aquest estiu. Una trucada telefònica entre el primer ministre japonès i el president del COI ha certificat l'inevitable.

Shinzo Abe, primer ministre del Japó, ha confirmat la decisió després de la xerrada amb Thomas Bach.

"He proposat posposar un any els Jocs Olímpics i el president Bach m'ha respost que està cent per cent d'acord. Hem acordat que acollirem els Jocs Olímpics i els Paralímpics l'estiu del 2021, com a molt tard."

Per la seva banda, el president del COI, Thomas Bach, ha volgut posar al davant de tot la salut mundial.
 

"Tots dos estem molt preocupats per l'impacte mundial perquè en els dos o tres dies últims dies en particular hem vist com creix ràpidament el nombre d'afectats, estem veient el principi de l'esclat en particular a l'Àfrica, estem veient el principi de l'esclat també en algunes illes d'Oceania i estem veient també com creix el nombre d'afectats ràpidament a Sud-amèrica i moltes altres parts del món."

Més enllà de posar al davant de qualsevol altre interès la salut mundial, també era evident que els atletes no podien preparar-se adequadament per a les restriccions de mobilitat i els confinaments i, a més, no hi hauria temps material per completar les eliminatòries prèvies i els tornejos qualificatoris, que han quedat suspesos per la pandèmia.  

En 124 anys d'història de l'olimpisme modern, mai no s'han ajornat uns Jocs Olímpics. Les dues guerres mundials del segle passat van obligar a cancel·lar els Jocs del 1916, 1940 i 1944, però mai abans s'havien ajornat. Des d'avui, Tòquio 2020 ja és Tòquio 2021.

 

 

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut