Imatge de la cerimònia de clausura dels Jocs (Reuters)
Jocs olímpics

Els Jocs de Rio es clausuren a ritme de samba i passen el relleu a Tòquio 2020

L'estadi de Maracanà ha acollit la cerimònia de clausura a ritme de samba i la capital japonesa ha recollit el testimoni entre la tradició i la modernitat

Actualitzat

Després de dues setmanes llargues, una colorista cerimònia de clausura ha donat per tancats els Jocs de Rio 2016. Thomas Bach, president del COI, ha declarat en el seu parlament que els de Rio havien estat "uns jocs meravellosos en una ciutat meravellosa".

Uns Jocs que van començar amb molts dubtes pel que fa a la capacitat del Brasil per organitzar-los, i que la samba i l'ambient de carnaval de la cerimònia de clausura no han aconseguit fer oblidar. Malgrat tot, les gestes de Michael Phelps, Katie Ledecky, Simone Biles o Usain Bolt, entre molts altres, han aconseguit mantenir l'interès en l'espectacle esportiu més gran del món.

El relleu passa ara a Tòquio 2020. La governadora de la capital japonesa, Yuriko Koike, ha rebut la bandera olímpica dels responsables de Rio 2016 i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha arribat al centre de l'estadi Maracanà disfressat com un dels símbols més reconeixibles del Japó modern, l'heroi dels videojocs Super Mario.  

I un últim detall: Rio-2016 ha volgut agrair a tothom, tant a participants com a espectadors, la seva contribució a l'èxit dels Jocs. Ho ha fet projectant la paraula gràcies en molts idiomes sobre la gespa de Maracanà. Entre ells, també ho ha fet en català.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut