Els japonesos, cada cop més en desacord que es facin els Jocs Olímpics
Els japonesos, cada cop més en desacord que es facin els Jocs Olímpics
Jocs Olímpics

Els japonesos no volen els Jocs Olímpics

Segons una enquesta de l'NHK, la televisió japonesa, un 63% dels enquestats voldrien que els Jocs es cancel·lessin o almenys es tornessin a posposar

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

A mesura que s'acosta la data d'inici dels Jocs Olímpics de Tòquio, previstos del 23 de juliol al 8 d'agost, els japonesos estan cada cop més en contra que es facin. Una nova enquesta de l'NHK, la televisió japonesa, demostra que el rebuig a la cita olímpica va augmentant a mesura que s'acosta la data.

 

 

Si a l'octubre era el 23% els que consideraven que els Jocs s'havien de cancel·lar, ara el percentatge ha pujat, tot just 2 mesos després, fins al 32%. A aquest percentatge cal afegir-hi un altre 31% que estarien d'acord que es tornessin a ajornar. Només el 27% dels enquestats -1 de cada 4- creu que els Jocs Olímpics i els Paralímpics s'haurien de fer aquest estiu.

Thomas Bach, president del COI, el dia que anunciava l'ajornament dels Jocs Olímpics fins al 2021

Temor a nous contagis

Els japonesos van deixant enrere la Covid-19. Els ha costat molts sacrificis començar a superar-la i sembla evident que no volen que la visita massiva d'atletes i aficionats de tot el món torni a portar el temut virus al país. Aquestes dades de les enquestes contrasten poderosament amb les reiterades declaracions de membres del Comitè Organitzador i del Comitè Olímpic Internacional. "No veiem cap motiu per no fer els Jocs Olímpics aquest estiu", diuen.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut