La versió oficial de Joan Oliver ha quedat desmuntada amb la revelació dels dossiers.
Barça

Els informes de Joan Oliver no al·ludeixen a la seguretat dels quatre vicepresidents investigats

El cas de l'espionatge o l'auditoria de seguretat a quatre vicepresidents de la junta directiva del Barça té avui un nou episodi. Segons informen tant "El Periódico de Catalunya" com "La Vanguardia", els dossiers que va encarregar Joan Oliver no fan cap referència a la seguretat dels vicepresidents, tal com havia justificat el director general del club. Segons els dos diaris, que han tingut accés al contingut d'aquests dossiers, les investigacions es van centrar en aspectes empresarials i patrimonials de Jaume Ferrer, Joan Boix, Joan Franquesa i Rafel Yuste, unes revelacions que contradiuen la versió oficial d'Oliver.

Actualitzat
Falta més de mig any per a les eleccions a Can Barça, però els moviments ja han començat. Si ahir es postulava un nou precandidat a la presidència, Agustí Benedito, avui s'ha conegut un nou capítol del cas de l'espionatge a quatre vicepresidents del Barça engegat pel director general del club, Joan Oliver. "El Periódico de Catalunya" va destapar el cas a finals de setembre i avui el mateix rotatiu fa públiques les conclusions de la investigació als quatre vicepresidents.

Segons "El Periódico" i també "La Vanguardia", que han tingut accés als dossiers d'aquestes investigacions, d'aquesta manera queda desmuntada la versió oficial d'Oliver, perquè el que es va investigar eren els punts flacs i les finances dels directius, i no pas la seva protecció. Els dos rotatius conclouen que els informes obvien qüestions relacionades amb la protecció i se centren en aspectes empresarials i patrimonials dels investigats, i busquen també temes conflictius de caràcter professional i en el perfil dels directius. També es detallen qüestions judicials que podrien tenir uns efectes negatius mediàticament.

Segons els polèmics informes encarregats per Joan Oliver a l'empresa de detectius Método-3, Jaume Ferrer admet vinculacions amb la família Jordi Pujol. Pel que fa a Joan Franquesa, es diu que té negocis que els poden complicar mediàticament. De Joan Boix s'afirma que és poc carismàtic però amb un currículum irreprotxable i, finalment, de Rafael Yuste s'afirma que no té un perfil directiu.

Aquestes noves revelacions confirmarien la finalitat electoral d'aquestes investigacions i, per tant, desacreditarien la justificació de protecció i seguretat que va donar Joan Oliver quan el cas va sortir a la llum pública.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut