BARÇA

Els impulsors de la moció de censura presenten 20.984 firmes

Els impulsors n'han recollit més de 4.000 per sobre de les necessàries i ara s'obre un període de deu dies per validar-les i fixar la data de les votacions. El club blaugrana ha xifrat en 20.687 les firmes recollides.

Jordi GrauActualitzat

Els promotors de la moció de censura contra la junta directiva de Josep Maria Bartomeu ha presentat aquest dijous 20.984 signatures de les 16.521 firmes necessàries per tirar endavant la iniciativa. El termini s'acabava aquest dijous a les 18.00 i el promotor de la moció, Jordi Farré, ha portat les signatures a les oficines del Barça. Un cop fet el recompte, que el club blaugrana ha xifrat en 20.687 i quan s'hagi comprovat que hi ha més de 16.521 paperetes, arribarà la feina de validació.

La mesa del vot de censura, presidida per un delegat de la Federació Catalana de Futbol i composta per dos directius del Barça i els dos primers socis firmants de la sol·licitud del vot de censura, Jordi Farré i Josep Traidó, seran els encarregats de comprovar que cada una de les paperetes compleix els requisits establerts.

L'experiència dels dos vots de censura anteriors en la història del club, el promogut per l'Elefant Blau el 1998 i el d'Oriol Giralt el 2008, coincideixen que només un 5% de les paperetes presentades van ser declarades invàlides.

Si el procés continua endavant, la mesa haurà de fixar la data per a les votacions. Complint els terminis establerts als estatuts, això seria a finals d'octubre, principis de novembre.

Ni el 98 el president Núñez ni el 2008 el president Laporta no van haver de plegar perquè el vot de censura no va arribar en cap cas als dos terços de les votacions requerits. Perquè el resultat sigui vinculant, hi han de participar com a mínim el deu per cent del cens de socis, poc més d'onze mil.

Si el vot de censura guanya, el president i els membres de la junta directiva queden automàticament rellevats i el club, en mans de la comissió gestora, fins a la celebració d'unes eleccions.

Aquest divendres, a les 12.00, està prevista una roda de premsa a Barcelona per valorar les sensacions dels precandidats i per explicar el següent pas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut