Pau Ribes i Emma Garcia en una imatge d'arxiu (EFE)
Pau Ribes i Emma Garcia en una imatge d'arxiu (EFE)
jocs olímpics

Els homes, autoritzats a competir en la prova per equips de natació artística a París 2024

Als propers Jocs Olímpics cada equip seguirà tenint vuit components, i opcionalment podrà incloure un màxim de dos nedadors

Redacció Esport3Actualitzat

El COI ha donat el vistiplau perquè els homes participin en la competició per equips de natació artística a París 2024. Com ara, als propers Jocs Olímpics cada país participant haurà de seleccionar vuit components. La diferència serà que, d'aquestes nedadores, un màxim de dos podran ser homes. La decisió serà opcional. Cada combinat podrà incloure un esportista, dos o cap. Ho ha anunciat la Federació Internacional de Natació (FINA):

S'avança així cap a la igualtat que persegueix el màxim organisme olímpic. La prova per equips de natació artística s'afegirà a la vintena de disciplines mixtes que s'han anat creant en les últimes edicions, especialment a partir de Rio 2016. Alguns exemples són les proves per equips 4x400 metres d'atletisme, 4x100 metres de natació, triatló, judo, tenis taula, ciclisme en pista o tir olímpic, disciplina en què Espanya es va penjar un or a Tòquio 2020 gràcies a Fátima Gálvez i Alberto Fernández.

Pau Ribes, pioner de la inclusió de l'home a la sincro

El duo mixt ja competeix des de fa anys en Europeus i Mundials (2015) de natació. El maresmenc Pau Ribes, pioner en la inclusió de l'home en la sincro, es va retirar a l'octubre amb un palmarès de set medalles europees, quatre de bronze i tres de plata.

Anar al contingut