La Fórmula 1 pot tenir tres curses "sprint" d'un format més reduït (Reuters)
Fórmula 1

Revolució a la F1: acord per a tres curses a l'esprint al 2021

La FIA i Liberty, empresa organitzadora del mundial, han arribat a un acord amb els equips per disputar tres curses de format més curt a Silverstone, Monza i Interlagos

Francesc RosésActualitzat

La Federació Internacional d'Automobilisme i Liberty, empresa que dirigeix la categoria, poden aprovar en els pròxims dies l'organització de tres curses "sprint" el dissabte precedent als Grans Premis del Regne Unit, Itàlia i el Brasil de Fórmula 1, en aquest mateix campionat del món. Això serà possible perquè els equips han arribat a un acord financer per poder compensar les pèrdues que podrien tenir en cas d'accidents en la carrera curta, denominada "sprint". En un principi demanaven un milió de dòlars, i al final se'ls ha ofert pràcticament la meitat, quantitat que, sembla, ha estat suficient perquè els equips que competeixen en el campionat acceptessin aquesta nova reglamentació.

Si els problemes derivats de la situació sanitària mundial ho permeten, es disputarien tres curses curtes, a Silverstone, Monza i Interlagos. Cada una comptaria amb uns 100 quilòmetres de distància, la tercera part de la durada d'un Gran Premi, i es donarien alguns punts als primers classificats de cara al campionat. El resultat de la carrera "sprint" també serviria per configurar l'engraellat de sortia de la cursa gran. No s'ha comentat, però, com s'establiria l'engraellat de la carrera "sprint", encara que tot fa pensar que derivaria del resultat de la tercera sessió d'entrenaments, és a dir, la del dissabte al matí. En els grans premis amb una sola carrera, l'engraellat de sortida quedaria establert com fins ara. D'aquesta manera, en tres curses se substituiria puntualment la sessió de classificació per a la cursa curta.
Anar al contingut