Esquí de muntanya

Els favorits no fallen a la Team Race, la cursa més espectacular dels Mundials de Boí Taüll

La cursa ha estat rapidíssima tot i la dificultat. S'esperava que els atletes completessin el recorregut en unes 3 hores, però els esquiadors s'han tornat a superar

Ruth Gumbau Velasco / Josep M. PuigActualitzat

Tercera jornada als Campionats del Món d'esquí de muntanya, on avui s'ha viscut la cursa per equips.

La Team Race és l'essència d'aquest esport ja que beu directament de l'escalada i és la modalitat més clàssica. Es disputa per parelles del mateix sexe, en categoria masculina i femenina absolutes, que han de córrer juntes.

És la cursa més llarga, amb un total de 20 quilòmetres de recorregut, i la més tècnica. Ha tingut un desnivell positiu acumulat de 2.000 metres però ha estat rapidíssima tot i la dificultat. S'esperava que els atletes completessin el recorregut en unes 3 hores, però els esquiadors s'han tornat a superar.

En categoria masculina, no han trigat ni dues hores, els guanyadors. La parella formada pels italians Matteo Eydallin i Robert Antonioli han aconseguit l'or amb un temps d'una hora, 56 minuts i 29 segons. Pau Coll i Antonio Alcalde han arribat en 13è lloc, 18 minuts darrere dels guanyadors.

La parella formada per Pau Coll i Antonio Alcalde
La parella formada per Pau Coll i Antonio Alcalde

En la cursa femenina, molts bons cronos, també. L'or ha estat per a dues de les millors esquiadores de muntanya del panorama internacional, les franceses Axelle Gachet-Mollaret i Emily Harrod, que han trigat a fer els 20 quilòmetres 2 hores, 12 minuts i 49 segons.

I tot això sobre un traçat espectacular que ha cobert tot el perímetre de l'estació, amb pujades espectaculars, trams de cresta i baixades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut