Els jugadors del Manchester City celebren un dels gols de la victòria a Donetsk (EFE)

Els favorits continuen amb pas ferm el camí cap als vuitens de final

L'equip anglès goleja el Xakhtar (0-3), el Hoffenheim i l'Olympique de Lió empaten (3-3) en un partit boig i l'Ajax suma els tres punts "in extremis" davant del Benfica al Johan Cruyff Arena (1-0)

Josep CochActualitzat

El Manchester City ha encarrilat el partit davant del Xakhtar Donetsk en el minut 30. Ha estat el canari David Silva, que ja havia avisat amb xut al pal dos minuts abans, qui ha obert el marcador. El domini dels anglesos ha estat total en aquest primer període i el segon gol ha arribat en el minut 35, obra d'Aymeric Laporte en rebre una assistència de Kevin de Bruyne. Amb el 0-2, l'equip de Pep Guardiola ha continuat insistint, sense encert. Però una ràpida contra ha provocat una greu errada en defensa que l'ha aprofitat Bernardo Silva per tancar el partit amb el 0 a 3 al minut 70.

El Hoffenheim, que enguany debuta a la fase de grups, ha vist com l'Olympique de Lió s'avançava en el minut 27, amb un gol obra de Traoré, que ja havia avisat al minut 3, amb un xut al pal. L'equip alemany ha capgirat el resultat gràcies a l'encert del croat Andrej Kramaric. L'empat ha arribat al minut 33, després de rebre una assistència de Dermibay, resultat amb el qual s'ha arribat al descans. A la represa, al minut 47, Kramaric ha desfet l'empat i ha establert el 2 a 1. L'Olympique no ha donat el seu braç a tòrcer i ha establert l'empat, obra de Ndombele, poc abans de l'hora de joc. L'assistència l'ha rebut del lateral holandès Kenny Tete. I encara ha tingut esma de capgirar el marcador. Una errada en atac del Hoffenheim ha provocat una ràpida contra que ha definit Memphis, que ha superat en la sortida el porter Baumann. Ja en el temps afegit, el brasiler Joelinton ha rematat tot sol entrant pel segon pal aprofitant una errada de marcatge. Un punt que als locals no els serveix de gaire i que deixa un regust amarg als francesos, que ja es veien amb els tres punts al sac.

Al Johan Cruyff Arena, partit amb poques ocasions entre l'Ajax i el Benfica, amb molta tensió, i que s'ha decidit en el temps afegit. Un xut del marroquí Mazraoui, que ha rebotat a la cama de l'exbarcelonista Alejandro Grimaldo ha estat decisiu perquè els holandesos sumessin tres punts que els deixen empatats al capdamunt de la classifcació amb el Bayern de Munic, a set punts.