Atletisme

Els etíops Alemu Bekele i Kuftu Tahir s'imposen a la Marató de Barcelona, amb rècord

El corredor etíop ha acabat la prova amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 4 segons, millorant considerablement l'anterior marca, de 2:07:30. En categoria femenina, Tahir ha fet un temps de 2 hores, 24 minuts i 45 segons

Actualitzat

L'etíop Alemu Bekele ha guanyat la 41ª edició de la Marató de Barcelona amb una marca espectacular. El nou recorregut de la prova, en què s'han suprimit algunes pujades, ha assolit l'objectiu proposat que era millorar el rècord de la cursa. Bekele s'ha mantingut una bona estona entre els favorits i les llebres, però passada la meitat de la prova, s'ha posat a comandar-la al costat del kenià Adebe Negewo.

En arribar al quilòmetre 37, però, Bekele ha trencat la cursa. Ha estat baixant la Via Laietana on ha mantingut un ritme altíssim que li ha permès escapar-se i fer miques el rècord de la prova i la seva millor marca personal. Al final, ha travessat la meta a l'avinguda Maria Cristina amb un crono de 2 hores, 6 minuts i 4 segons, millorant en gairebé un minut i mig l'anterior rècord de la marató barcelonina (2:07:30). Bekele, que fins ara tenia una millor marca de 2:11:20, ha polvoritzat també el seu rècord personal que ha rebaixat en més de 5 minuts.

El segon classificat ha estat Negewo i en tercer lloc ha arribat el vencedor de l'any passat, Anthony Maritim. Els tres corredors han acabat per sota dels 2:07 i nou més ho han fet per sota dels 2:10.

En categoria femenina, també hi ha hagut rècord. Ha estat de l'atleta etíop Kuftu Tahir que ha fet un temps de 2 hores, 24 minuts i 44 segons.

Més de 17.000 corredors han participat en aquesta 41a edició de la Marató de Barcelona, un clàssic de la ciutat.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut