Copa Confederacions

Els Estats Units trenquen la ratxa victoriosa d'Espanya (0-2) i disputaran la final de la Copa Confederacions

El futbol és una caixa de sorpreses. Els Estats Units van derrotar contra pronòstic la selecció espanyola (0-2) i s'ha classificat per a la final de la Copa Confederacions. Els homes de Del Bosque van agafar la iniciativa en els primers minuts, però Altidore va aprofitar una badada defensiva per avançar els nord-americans en el minut 26. A la represa, els espanyols van assetjar sense encert un rival tàcticament perfecte. Novament, en un contracop, Dempsey va segellar un triomf que ningú esperava. Amb aquesta desfeta, Espanya veu com la ratxa de partits sense perdre es queda en 35.

Els Estats Units van sorprendre una Espanya inoperant i espessa. Els nord-americans, que van plantejar un partit a l'atac des del principi, van disposar de dues clares ocasions quan encara no s'havien jugat ni deu minuts de partit. La resposta dels de Del Bosque va arribar en una rematada de Fernando Torres, que va enviar la pilota fora amb tot a favor. Va ser un miratge perquè, en una acció personal d'Altidore, va arribar l'1-0. Guanya la posició a Capdevila i supera Casillas amb un fort xut.

La selecció espanyola es va treure la son de les orelles en l'últim quart d'hora abans del descans i primer Villa, i després Fernando Torres, en el darrer minut de la primera part, van poder empatar. Espanya va intensificar el seu domini en la represa, però va ser incapaç de marcar. Entre el bon plantejament defensiu dels americans i el porter Howard van desfer qualsevol opció espanyola.

Dempsey remata la feina

La sentència va arribar a 17 minuts del final. Errada en el control de Sergio Ramos, Dempsey marca el 2-0 i certifica el somni americà. L'expulsió de Bradley per una entrada a Xabi Alonso va acabar sent una anècdota en un partit en què els americans es van revelar definitivament com el matagegants d'aquesta Copa Confederacions.

Fi a la ratxa d'Espanya

La derrota davant dels EUA ha frenat en sec la ratxa espanyola i no li permet batre el rècord absolut d'imbatibilitat. Es quedarà en 35 partits, empatada amb el Brasil. L'última derrota de la selecció espanyola datava del novembre del 2006, quan l'equip que dirigia Luis Aragonés va perdre per 0-1 contra Romania, a Cadis. A partir d'aquell partit, Espanya començaria la llarga ratxa d'imbatibilitat, amb la conquesta de l'Eurocopa inclosa, que s'ha acabat inesperadament en les semifinals de la Copa Confederacions.