Marc Gasol ha estat el màxim anotador de la selecció espanyola davant els Estats Units (Reuters)

Els Estats Units segueixen intractables i superen Espanya (91-80)

El combinat nord-americà s'ha mostrat molt superior en el partit de preparació per al Mundial de la Xina davant Espanya

La selecció dels Estats Units ha superat Espanya per 90 a 81 en l'amistós de preparació per al Mundial de la Xina disputat aquesta matinada a l'Honda Center d'Anaheim.

Tot i no poder comptar amb les grans estrelles de l'NBA, el combinat nord-americà ha demostrat per què segueixen sent el favorit per emportar-se el Mundial que es disputarà aquest mes de setembre, i ha superat clarament Espanya.

Ricky Rubio ha estat el millor de la selecció espanyola en el començament del partit, però els de Gregg Popovich no volien sorpreses i han posat una marxa més per marcar diferències des de l'inici. El marcador al final del primer període reflectia la superioritat local (31-20).

Els dos entrenadors han decidit donar minuts als menys habituals en els segons deu minuts, i l'encert de la selecció dels Estats Units des del perímetre li ha permès agafar un avantatge de 13 punts al descans (54-41).

La segona meitat ha començat amb el combinat espanyol intentant reduir diferències en el marcador, però Jaylen Brown i Kyle Kuzma s'han encarregat de neutralitzar les esperances visitants. Al final del tercer quart, els locals dominaven per 71 a 58.

Els de Popovich, superiors individualment i col·lectivament, han tancat còmodament un partit que han dominat en tot moment davant una Espanya que, tot i intentar-ho fins al final amb dos triples de Marc Gasol, no ha pogut plantar cara a la gran favorita per emportar-se el Mundial.

L'escolta dels Utah Jazz Donovan Mitchell ha estat el màxim anotador dels nord-americans amb 13 punts, ben acompanyat per Kemba Walker, que ha tancat el duel amb 11 punts, 8 assistències i 6 rebots, i per Khris Middleton, que ha acabat amb 12 punts.

Per part espanyola, Marc Gasol ha estat el líder indiscutible dels de Scariolo, amb 19 punts, 4 rebots i 3 assistències, mentre que Ricky Rubio ha sumat 16 punts, 7 assistències, 3 rebots i 5 recuperacions de pilota.