Clint Dempsey supera Justo Villar per donar als Estats Units el primer lloc del grup (Reuters)
Futbol

Els Estats Units i Colòmbia accedeixen als quarts de final de la Copa Amèrica

La selecció nord-americana ha superat el Paraguai (1-0) i ha acabat primera de grup gràcies a la inesperada derrota dels colombians davant Costa Rica (2-3)

Actualitzat

Els Estats Units, que van començar perdent a la Copa Amèrica, de la qual són amfitrions, han acabat com a primers del grup A després de superar una decebedora selecció paraguaiana (1-0). L'acompanyarà Colòmbia, que amb la classificació garantida, s'ha reservat els seus jugadors importants contra Costa Rica i ho ha acabat pagant (2-3).

L'heroi dels Estats Units ha estat el de gairebé sempre, Clint Dempsey, que ha aprofitat la indolència de la defensa paraguaiana per marcar el seu 51è gol amb la selecció nord-americana i allargar el crèdit a Jürgen Klinsmann. Els Estats Units han jugat amb un home menys durant gairebé tota la segona part per l'expulsió de Yedlin, però han pogut salvar el triomf mínim.

El regal inesperat per als amfitrions ha estat la derrota de Colòmbia, que en un error de càlcul ha deixat a la banqueta algunes de les seves principals figures davant Costa Rica. La jugada ha sortit malament perquè els "ticos" s'han avançat per dues vegades en el marcador i, tot i l'entrada de James i Cuadrado a la represa, Colòmbia no ha pogut capgirar el marcador final (2-3) i es classifica com a segona de grup, fet que la pot aparellar als quarts de final amb el Brasil.  

Anar al contingut