Jocs Olímpics

Els Estats Units es plantegen boicotejar els Jocs Olímpics de Rio per por del virus Zika

El Comitè Olímpic Nord-americà ha recomanat a les seves federacions no anar al Brasil "si no se senten còmodes amb la situació actual", segons ha explicat Donald Anthony, president de la federació d'esgrima

Actualitzat

El Comitè Olímpic dels Estats Units recomana a les federacions esportives que considerin no anar als Jocs Olímpics de Rio si els seus atletes i el personal interessat estan preocupats pel virus Zika. El missatge va ser emès en una conferència telefònica entre funcionaris del Comitè Olímpic Nord-americà (USOC) i dirigents de les federacions esportives dels Estats Units a finals de gener, segons dues persones que van participar en aquesta trobada.

Aquesta sessió informativa de l'USOC a les federacions és l'últim senyal que els funcionaris nord-americans s'estan prenent seriosament l'amenaça del virus Zika en els Jocs de Rio de Janeiro i reconeixen que alguns atletes i personal de suport podrien enfrontar-se a la difícil decisió sobre si han d'assistir o no.

L'USOC va dir a les Federacions que ningú ha d'anar al Brasil "si no se senten còmodes amb la situació actual", ha explicat Donald Anthony, president de la federació d'esgrima dels EUA.

Els Estats Units van ser el país que més medalles va guanyar en els últims Jocs Olímpics de Londres 2012, per la qual cosa qualsevol alteració de la seva presència seria important per als jocs.

El Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Rio, per la seva banda, s'ha mostrat aquest dilluns convençut que els esportistes nord-americans no desistiran de participar a la competició. "La delegació dels Estats Units estarà completa perquè ningú deixarà d'anar a als Jocs per una malaltia que passa a l'estiu", ha assegurat el director de Comunicació del Comitè de Rio 2016, Mário Andrada, en declaracions recollides pel diari "Estado de Sao Paulo".

Anar al contingut