Els atletes nord-americans han estat els grans triomfadors del Mundial de Doha (Reuters)
Atletisme

Els Estats Units dominen un Mundial de Doha amb les millors marques de la història

Els atletes nord-americans han sumat 29 medalles, 14 d'or, en uns campionats on s'han batut dues plusmarques mundials, 6 rècords dels campionats i 21 de continentals

Actualitzat

Els Estats Units han estat els grans triomfadors dels mundials d'atletisme que s'han disputat a Doha. Uns mundials precedits per la polèmica de les altes temperatures, però que han estat els que han tingut millors marques: dues plusmarques mundials, 6 rècords dels campionats, 21 de continentals i molts més de nacionals.

Unes marques aconseguides gràcies a diferents elements: un estadi climatitzat, absència de vent, noves sabatilles i que han situat una atleta californiana, de 33 anys i mare encara no fa un any, com la que més medalles ha aconseguit en la història dels campionats del món. Es tracta d'Allyson Felix, que ja en té 13, i a Doha ha superat les 11 d'Usain Bolt.

Aquest mundial també deixa un doble èxit mai aconseguit: victòria als 1.500 i als 10.000 metres de l'holandesa Sifan Hassan, preparada per Alberto Salazar, retirat dels mundials per la seva suposada relació amb el dopatge. Tampoc es pot oblidar el nom de Cris Coleman, que es va adjudicar els 100 metres, la prova reina de la velocitat.

Un altre atleta destacat és el del madrileny establert a Catalunya Chuso Garcia Bragado. No va guanyar cap medalla, però per a ell la vuitena plaça als 50 quilòmetres marxa i la classificació per als jocs de Tòquio va tenir un valor semblant als seus 49 anys.

Els Estats Units han sumat 29 medalles (14 d'or). I, a continuació, molt lluny, han quedat Kènia i Jamaica amb 11, mentre que Rússia, una de les potències mundials, no hi ha competit per la sanció de la Federació Internacional d'Atletisme.

Qatar ha salvat el problema de les altres temperatures i humitat a l'estadi, però no ha evitat un calvari per als marxadors i maratonians. Un altre punt en contra ha estat l'assistència d'espectadors. Els pròxims mundials es disputaran el 2021 a Eugene, als Estats Units.
Anar al contingut