Ricky Rubio jugant amb Espanya en els passats Jocs de Tòquio (Reuters)
Jocs Olímpics

Els Estats Units aparten Espanya de la lluita per les medalles (95-81)

Amb l'imponent partit de Ricky Rubio (38 punts) no n'hi ha hagut prou per superar el gegant nord-americà

La selecció espanyola no ha pogut fer caure el gegant nord-americà i es queda fora de la lluita per les medalles. Tot i un inici prometedor, i de plantar cara gairebé fins al final, un mal tercer quart ha condemnat l'equip de Sergio Scariolo. Ricky Rubio (38 punts) ha estat el motor i el braç executor d'un equip espanyol que ha arribat a tenir 10 punts de renda abans del descans, però a Espanya li han faltat arguments ofensius al marge del base del Masnou.

Els Estats Units han resolt un primer moment crític, i han eixugat la renda espanyola per arribar al descans amb empat (43-43). A la represa, Kevin Durant (29 punts) s'ha despertat i els nord-americans han endurit la defensa per marxar al marcador. Però Espanya no ha abaixat mai els braços i ha arribat a l'últim quart amb opcions. A falta de més arguments, Ricky ha intentat, gairebé en solitari, la remuntada. Però ha estat una tasca impossible, fins i tot davant una selecció nord-americana que sembla més vulnerable que en anteriors Jocs.

Ricky Rubio, amb 38 punts, ha registrat l'anotació més alta contra la selecció olímpica dels Estats Units i ha superat els 37 de Pau Gasol contra Xina en la màxima anotació olímpica d'un jugador estatal fins a dia d'avui.

La derrota suposa el punt final d'una generació daurada que ho ha guanyat gairebé tot en el bàsquet internacional. Especialment pel que fa a Pau Gasol, però també per  a altres components més joves, com el seu germà, Marc, Sergio Llull, Rudy Fernández o Sergio Rodríguez, que podrien anunciar en breu el seu adeu a la selecció.