Batum intenta bloquejar un llançament de Luka Doncic (Reuters)
Jocs olímpics

Els Estats Units apallissen Austràlia i es jugaran l'or amb França

La selecció francesa ha batut Eslovènia (90-89) en la segona semifinal tot i el triple doble de Luka Doncic

Els Estats Units i França jugaran la final del torneig olímpic masculí de bàsquet. La selecció nord-americana s'ha imposat amb autoritat a Austràlia (97-78), mentre França ha patit per doblegar Eslovènia (90-89) en un partit no apte per a cardiacs.

L'Estats Units-Austràlia no ha començat segons el guió previst. Austràlia ha fet una bona arrencada i ha agafat la davantera en el marcador, amb un avantatge de fins a 13 punts (31-44) al segon quart, davant uns Estats Units amb un índex d'encert en el tir molt fluix. Però, ja en el segon quart, l'equip de Gregg Popovich s'ha posat les piles i ha eixugat el dèficit fins a només 3 punts abans del descans.

Kevin Durant (23 punts) ha estat el líder anotador d'un Team USA que, com en el partit precedent davant Espanya, ha protagonitzat una reacció vertiginosa en el tercer quart (32-10). Amb una defensa més dura i més encert en els tirs llunyans, els nord-americans han escombrat els australians de tal manera que en els últims minuts s'han dedicat a administrar la seva renda i guardar forces pensant en la final.

França frena Doncic

Semblava difícil frenar Eslovènia, però França ho ha aconseguit, en un partit que s'ha jugat al límit i que s'ha resolt a l'últim segon, quan Nicolas Batum ha taponat un llançament de Klemen Prepelic. Luka Doncic ha ofert una altra exhibició, amb 16 punts, 10 rebots i 18 assistències, per anotar el tercer triple doble del bàsquet olímpic però no ha pogut conduir l'equip balcànic a la gran final.