Hoquei patins

Els entrenadors de l'OK Lliga, contraris al canvi del format de competició la pròxima temporada

Els 16 entrenadors defensen que la pandèmia no pot ser un motiu per canviar el sistema de competició i volen que es jugui una lliga regular de 16 equips més els play-offs. També reclamen que es considerin les seves opinions
Joan Ferran Martí Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Els entrenadors de l'OK Lliga es van reunir de forma telemàtica
Els entrenadors de l'OK Lliga es van reunir de forma telemàtica (@ferranlop75)

La possibilitat d'un canvi de sistema de l'OK Lliga la temporada vinent està provocant una petita revolució en el món de l'hoquei patins. El fet que la pròxima temporada el campionat passi dels 14 als 16 equips, i el risc d'un possible rebrot de la Covid-19, han fet que l'Associació de Clubs estigui treballant en diversos escenaris de cara a la temporada vinent. Un d'ells passaria per dividir els 16 equips participants en dos grups de vuit –fet que reduiria la fase regular de 30 a 22 partits- i jugar també els play-offs, un escenari que no agrada als entrenadors.

Reunits de forma telemàtica, aquest col·lectiu assegura en un comunicat que la situació excepcional de la pandèmia "no tindria perquè alterar l'actual model de competició (lliga regular + play-off), que és el que s'equipara amb altres lligues d'alt rendiment". A més, asseguren que aquest sistema és el que "fonamenta les lligues professionals i ofereix més espectacle: tots contra tots, derbis, més partits.." També reclamen que se'ls tingui en compte a l'hora de prendre decisions en el futur, ja que volen "participar en les decisions importants d'aquest esport i ser més visibles a l'hora de decidir quin model de competició es vol implantar". En una línia similar, s'espera que es manifesti l'Associació de Jugadors (AJEHP) en les pròximes hores.

Els pròxims dies l'Associació de Clubs té previst discutir altres possibles opcions que hi ha sobre la taula. A més de reduir el nombre de partits, els defensors del nou canvi de format addueixen que treballar en cicles més curts de competició flexibilitza el calendari i permet prendre decisions sobre com resoldre la competició en cas de nous rebrots de la pandèmia. Alhora, també asseguren que després d'una primera fase de grups, la segona fase adquiriria més interès tant per als que lluitarien pel títol com per als que ho farien per evitar el descens.

Sigui quin sigui el format definitiu, caldrà definir un protocol sobre com decidir el campió, els descensos i ascensos o les posicions europees, davant de l'excepcionalitat de les mesures preses aquesta temporada.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut