Javier Tebas, president de la Lliga (Reuters)
Futbol

Els clubs de la lliga aproven un important augment salarial del president, Javier Tebas

El màxim dirigent de la LFP passarà a cobrar 1,2 milions d'euros anuals, per evitar la seva marxa després de rebre una sucosa oferta per convertir-se en el nou conseller delegat de la Sèrie A italiana

Actualitzat

Els clubs de la lliga han aprovat aquest dimarts en una assemblea extraordinària celebrada a Madrid un important augment salarial del seu president, Javier Tebas. El màxim dirigent de la LFP passarà a cobrar 1,2 milions d'euros anuals, per evitar la seva marxa després de rebre una sucosa oferta per convertir-se en el nou conseller delegat de la Sèrie A italiana.

El nou contracte de Tebas, que s'ha aprovat per una àmplia majoria amb el vot en contra de només quatre equips de Primera Divisió (Reial Madrid, Athletic Club, Celta i Reial Societat) , tindrà una clàusula de competència per la qual el dirigent no podrà treballar en una altra lliga durant dos anys.

Javier Tebas Medrano (San José de Costa Rica, 1962) presideix la Liga des del 26 d'abril de 2013 quan va reemplaçar a José Luis Astiazarán, que havia ocupat el càrrec de president des del 2005.

Quan Tebas va arribar al càrrec es va baixar el sou fins als 348.000 euros perquè considerava que el seu predecessor, José Luis Astiazarán, cobrava massa (395.000). El 2014, l'Assemblea va aprovar una pujada fins als 425.000 euros després de complir els objectius (va disparar els ingressos de la lliga a 3.034.000 i va catapultar els clubs amb els ingressos televisius). Fa un any va arribar la gran pujada per acostar-se al milió d'euros. La seva millora actual farà que multipliqui per quatre el seu salari en només cinc anys.

Anar al contingut