Els Indians canviaran el seu nom centenari (@Indians)
Beisbol

Els Cleveland Indians canviaran el seu nom centenari per desterrar connotacions racistes

Aquest equip de beisbol, campió de les Sèries Mundials el 1920 i el 1948, segueix l'exemple dels Washington Redskins de futbol americà

Redacció Esport3Actualitzat

Els Indians de Cleveland seran el segon gran equip nord-americà que canvia de nom per desterrar les connotacions racistes. Aquest equip de beisbol segueix l'exemple dels Washington Redskins de futbol americà, que van fer el mateix. Aquesta setmana serà oficial. 

Els Cleveland Indians de la Major League de Beisbol abandonaran el seu nom centenari. Encara no se sap quin adoptaran. Els Indians van néixer el 1900 i han aconseguit dos cops el títol de les Sèries Mundials, el 1920 i el 1948.

Feia temps que els seus aficionats demanaven un canvi de nom. De fet, el beisbol és un esport molt arrelat entre les minories dels Estats Units, especialment els llatins. Una de les figures de l'equip és el colombià Óscar Mercado.
 
Fa uns mesos, l'equip de Cleveland ja va desterrar la seva mascota, que era precisament la cara somrient d'un indi: Wahoo. També fa uns mesos, l'equip de Washington de futbol americà va renunciar al seu nom, Red Skins, és a dir, Pells Roges. Donald Trump de seguida ha criticat la decisió del club de Cleveland.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut