La ferida que es va fer Fran Ventoso (Twitter)
La ferida que es va fer Fran Ventoso (Twitter)
Ciclisme

Els ciclistes professionals demanen més mesures de seguretat abans de tornar a provar els frens de disc

Tot i que ara per ara l'UCI ha suspès les proves amb aquest tipus de frens, els ciclistes professionals demanen més protecció i seguretat abans de tornar a muntar aquest material a les bicicletes

Actualitzat

L'Associació de Ciclistes Professionals ha comunicat a la Unió Ciclista Internacional que mentre no tinguin garantides totes les condicions de seguretat, els ciclistes estan en contra de la utilització dels frens de disc a les curses.

"Com hem dit en moltes ocasions, no estem en contra d'innovacions tecnològiques, però abans que res ens preocupem per la seguretat del ciclista" ha explicat en un comunicat el president de l'ACP, Gianni Bugno.

El sindicat dels ciclistes professionals ha fet tres peticions a la UCI per accedir a reprendre les proves amb frens de disc: que tinguin el perímetre exterior arrodonits, sense fil, que vagin coberts amb una peça protectora i que tots els ciclistes facin servir el mateix sistema.

La UCI va prohibir aquest sistema de frens l'abril del 2016, arran d'una sèrie d'accidents que van produir ferides de consideració. Un dels afectats va ser el ciclista del Movistar Fran Ventoso a la París-Roubaix d'aquell mateix any.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut