Ime Udoka, en el centre de la imatge, donant instruccions als seus jugadors en una imatge d'arxiu (EFE)
Bàsquet

Els Celtics suspenen durant una temporada el seu entrenador per una relació amb una treballadora del club

Ime Udoka, que va portar l'equip a la final de l'NBA per primera vegada en 12 anys, ha estat apartat de la direcció de l'equip per tenir una relació consentida amb una treballadora del club

Redacció Esport3Actualitzat

Terratrèmol als Boston Celtics, la franquícia més guardonada de l'NBA. El primer entrenador de l'equip, Ime Udoka, ha estat suspès per tota la temporada 2022-23. El motiu, haver tingut una relació consentida amb una treballadora del club, un fet que està expressament prohibit en el reglament de l'entitat.

Udoka, de 45 anys, va accedir al càrrec el juny del 2021 després d'anys de travessa del desert als Celtics, i va saber tocar la tecla guanyadora. Sota la seva direcció, els Celtics van eliminar contra pronòstic els Milwaukee Bucks i els Miami Heat per conquerir el títol de la Conferència Est, i a la gran final es van inclinar davant els Golden State Warriors en 6 partits. Feia 12 anys que els Celtics, la franquícia més guardonada de l'NBA, juntament amb els Lakers, no arribaven a la ronda definitiva.

Però, tot i aquest full de serveis brillant en el pla esportiu, la direcció dels Celtics s'ha mostrat inflexible i ha aplicat a Udoka la sanció prevista en el règim intern: un any allunyat de la banqueta, amb efectes immediats.

 

 

Els Celtics encara no han comunicat qui es farà càrrec de la banqueta de l'equip, però es dona per fet que la responsabilitat recaurà en Joe Mazzulla, tècnic assistent d'Udoka.

El tècnic nigerià, casat amb l'actriu Nia Long, s'ha apressat a demanar disculpes per haver provocat la situació.

"Vull demanar perdó als jugadors, als seguidors, a tota l'organització dels Celtics i a la meva família per haver-los decebut. Lamento haver posat l'equip en aquesta situació i accepto la decisió del club per respecte a totes les parts implicades. No faré cap més comentari sobre això."

 

Anar al contingut