Ciclisme

Els catalans que han de córrer el Tour s'entrenen a casa

Marc Soler, Antonio Pedrero i David de la Cruz confien que, encara que s'hagi d'endarrerir unes setmanes, el Tour es farà i continuen la preparació amb bicicleta estàtica

Arcadi AlibésActualitzat

El Tour de França és l'únic gran esdeveniment esportiu que de moment no ha anunciat ni l'ajornament ni la suspensió. Els organitzadors es donen de marge fins al 15 de maig per decidir què faran, però ja han contactat amb els ajuntaments de les poblacions que han d'acollir les etapes per saber com veurien l'endarreriment d'un mes. Mentrestant, els ciclistes que l'han de córrer s'entrenen a casa, neguitosos però esperançats. És el cas dels tres ciclistes catalans que hi han de participar.

Marc Soler va ser protagonista en el Tour del 2019. Es va convertir en el gregari de luxe dels líders del Movistar, Nairo Quintana, Alejandro Valverde i Mikel Landa en les etapes de muntanya, i per segon any consecutiu van guanyar la classificació per equips. Aquest any el seu paper ha de ser un altre. Sense Quintana i Landa, i amb Valverde amb altres objectius, el de Vilanova ha de disputar, per fi, la general, però no s'hauria imaginat mai que li tocaria preparar el Tour sense sortir de casa. A més, la incògnita de no saber del cert si hi haurà Tour tampoc ajuda a pujar la moral.

 


 
El seu company Antonio Pedrero també s'està preparant a casa pel que hauria de ser el seu primer Tour. El seu paper ha de ser el de gregari i, de moment, s'entrena amb la bicicleta estàtica sense voler pensar massa. Simplement, acumulant quilòmetres i esperant esdeveniments.
 
Un tercer català, el sabadellenc David de la Cruz, també està entre els corredors triats pel seu equip, l'Emirates, per disputar el Tour. Com Soler i Pedrero, comparteix el neguit de no saber si hi haurà Tour i les dificultats per aconseguir la forma per disputar-lo.

 


 Les incògnites no es resoldran de seguida. El Tour continua dient que fins el 15 de maig hi ha temps per prendre la decisió final, però cada cop pren més força la possibilitat del pla B, que seria disputar la prova del 25 de juliol al 16 d'agost. Això implicaria endarrerir també la Vuelta.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut