El Barça va guanyar l'Espanyol per 0-4 en la primera volta (Reuters)
Derbi

Els blaugrana volen sentenciar el títol de Lliga davant un Espanyol que vol confirmar bones sensacions

Tot i les molèsties, Leo Messi apunta a l'onze titular. S'acosten els quarts de final de la Lliga de Campions i el davanter arrossega molèsties des del mes de desembre

Actualitzat

El derbi d'aquesta tarda contra l'Espanyol l Camp Nou (16.15) serà el primer escull per al FC Barcelona en una setmana clau per als blaugranes, que podrien deixar pràcticament sentenciat el títol de Lliga. I és que el Barça avui rep l'Espanyol, visita dimarts el Vila-real i torna a rebre el seu més immediat perseguidor, l'Atlètic de Madrid, dissabte que ve.

De guanyar aquests tres partits, els d'Ernesto Valverde es consolidarien en el lideratge deixant, en el pitjor dels casos, a dotze punts el seu més immediat perseguidor. Per tant, la setmana es presenta fonamental per al futur del campionat, encara que Valverde haurà de gestionar els esforços d'una plantilla que reprèn el pols a la Lliga, després de la parada pels compromisos de les seleccions nacionals.

El virus FIFA s'ha cobrat dues noves víctimes: el davanter Leo Messi, que va abandonar la concentració amb l'Argentina per unes molèsties en els pubis, i el porter Jasper Cillessen, que ha tornat de la selecció holandesa amb molèsties al maluc esquerre. La parada de seleccions ha servit, almenys, per recuperar el davanter Luis Suárez, que es va fer un esquinç al turmell dret en l'últim partit de la Lliga davant el R. Betis i que apunta a titular contra el conjunt blanc-i-blau.

Messi ha entrat en la convocatòria, encara que és probable que comenci a la banqueta, i Cillessen s'ha quedat fora de la llista, engreixant la relació de lesionats del primer equip, que encara té a la infermeria el davanter Ousmane Dembélé i el migcampista Rafinha Alcántara.
 
L'Espanyol visita el Camp Nou disposat a trencar la seva mala dinàmica en el feu blaugrana, on no guanya des de la temporada 2008-09, i sumar un resultat que permet als blanc-i-blaus firmar un punt d'inflexió a la competició.

El derbi és molt esperat, tant pels seguidors periquitos com pel vestidor. Sobre el paper, el pols contra els blaugranes és el més important de la resta del curs i ha de servir per confirmar sensacions i encarrilar el tram final del campionat per sortir de la zona de ningú on està actualment.

L'Espanyol arriba a aquest compromís després d'haver sumat un empat contra l'Athletic Club i una derrota davant el Sevilla. Guanyar fora de casa és la gran assignatura pendent de la temporada per als blanc-i-blaus: només han sumat un triomf fora i, a més, el Barcelona únicament ha cedit una derrota en el Camp Nou.

D'una altra banda, el partit tindrà una gran repercussió a la Xina a causa de la presència de l'extrem blanc-i-blau Wu Lei. De fet, tant l'Espanyol com la Lliga han intentat aprofitar l'atractiu comercial del nou fitxatge blanc-i-blau per créixer en el territori asiàtic.

ARXIVAT A:
El DerbiMessi
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut