El quart àrbitre mostra el cartell amb 10 minuts de descompte, una situació que podria ser habitual
El quart àrbitre mostra el cartell amb 10 minuts de descompte, una situació que podria ser habitual
futbol

Els àrbitres prometen combatre les pèrdues de temps i anuncien 4 canvis més

Un avís ha marcat la roda de premsa dels col·legiats: "Podrem arribar als 15 minuts d'afegit"

Redacció Esport3Actualitzat

El col·lectiu arbitral també esgota els últims dies de pretemporada. Abans que el cap de setmana tornin a la feina, el president del comitè de l'RFEF, Luis Medina Cantalejo, ha explicat els canvis més importants que tindrà el reglament a partir d'aquesta temporada. L'excol·legiat ha posat l'èmfasi en 5 modificacions clau:

  1. Els aficionats ja es poden anar familiaritzant amb els descomptes llargs perquè els àrbitres prometen combatre les pèrdues de temps: "Podrem arribar als 15 minuts d'afegit."
  2. Tenen la ferma intenció de lluitar contra els "penaltets". En aquest sentit, han aclarit que "intentarem per tots els mitjans que es redueixi el nombre de penes màximes per aquelles mans 'grises' que no convencen".
  3. Canvi en la interpretació del fora de joc "Eric García", és a dir, l'impacte involuntari del defensa amb la pilota ja no habilitarà a un davanter en clar fora de joc posicional. El curs passat al central de Martorell li va tocar patir aquesta interpretació en dues jugades, una de blaugrana, contra el Nàpols a l'Europa League, i l'altra amb la selecció espanyola, en aquell gol d'Mbappé que va decidir la UEFA Nations League.
  4. Prou de sancionar les mans que no afectin el desenvolupament normal del joc.
  5. Protecció màxima als jugadors.

Queden només tres dies per comprovar l'aplicació d'aquests nous criteris, que més que mai necessitaran la precisió del VAR.

A les competicions internacionals, per cert, aquesta temporada també serà la de l'estrena del fora de joc semiautomàtic.

Anar al contingut