Eliud Kipchoge, somrient en una imatge d'arxiu (EFE)
Atletisme

Eliud Kipchoge: "L'esport és l'única professió que pot canviar les persones i la vida de les persones"

L'atleta kenià, de 34 anys, ha explicat què pensa i com se sent després de ser el primer home de la història que baixa de les dues hores en una marató

Actualitzat

Eliud Kipchoge, el primer home que ha aconseguit baixar de les dues hores en la marató, encara que no fos en una competició oficial, ha explicat què pensa i com se sent després d'assolir una fita històrica.

Kipchoge va néixer a Kènia fa 34 anys, el 5 de novembre en farà 35. Fa un any, Kipchoge ja va ser el primer a baixar de 2 hores i 2 minuts el rècord mundial de la marató, baixant 1 minut i 18 segons. Dissabte passat, a Viena, va baixar de les 2 hores, una gesta esportiva que recordarà per sempre.

"He estat el primer home a travessar la cinta i veure que he trencat la barrera de les 2 hores. A la línia d'arribada vaig trobar la meva família i he estat molt feliç de poder-los abraçar i fer-los sentir que ells també formen part de la història."

Amb només 19 anys, Kipchoge va superar atletes de la talla de Kenenisa Bekele i Hicham El Guerrouj i va coronar-se campió del món dels 5.000 metres. El 2006 va ser or als Jocs Olímpics en marató. En aquesta distància, en proves oficials, va guanyar 11 de les 12 vegades que va córrer. Té el rècord mundial de la distància i el 2017, a Monza, va fer la marató en 2 hores i 25 segons en un acte de Nike. Rècords, reconeixements i la tecnologia al seu abast per millorar la seva eina de treball: les sabatilles i continuar superant fites. Kipchoge sap que l'esport transforma les persones i ell ho veu i ho viu de forma positiva.

"L'esport és l'única professió que pot canviar les persones i la vida de les persones, fa un impacte molt gran de forma positiva. Puc veure als gratacels de Kènia que el meu nom és allà, la meva imatge és allà, i tothom és allà mirant-ho."

 

Anar al contingut