Kipchoge celebrant la nova marca mundial
Kipchoge celebrant la nova marca mundial (Reuters)
Atletisme

Eliud Kipchoge fa el rècord del món a la marató de Berlín

L'atleta kenià ha establert una nova marca mundial de 2 h 01 min 09 s, que supera en 30 segons el seu anterior registre

Redacció Esport3Actualitzat

Eliud Kipchoge no es cansa de batre rècords. Aquest diumenge, l'atleta kenià ha tornat a fer història a la marató de Berlín amb una marca per al record. Kipchoge ha aturat el cronòmetre en 2 h 01 min 09 s, que supera en 30 segons el seu propi registre que havia fet ell mateix fa 4 anys, el 2018.

L'atleta, de 37 anys, ha començat la prova amb un ritme a l'altura de molt pocs. El kenià ha passat pel quilòmetre 21 per sota de l'hora, una marca que ni ell mateix tenia prevista fer, ja que el seu objectiu era estar al voltant de l'hora i 40 segons.

Quatre quilòmetres més tard, però, Kipchoge ha donat símptomes de cansament i el marge amb el seu anterior rècord s'ha reduït de manera considerable. Només ha estat un miratge, perquè ha encarat sol el tram final de cursa amb l'objectiu de batre el rècord del món. I així ho ha fet, de nou, a Berlín. Qui sap si a la pròxima que ho intenti el kenià aconseguirà el que fins ara semblava impossible: baixar de les dues hores.

La Marató de Berlin és una prova amb un recorregut pla molt adient per batre-hi plusmarques. De fet, els 8 últims rècords del món en categoria masculina s'hi han batut a la capital alemanya.

 


Rècord també a la categoria femenina

Tigist Assefa ha guanyat la marató de Berlín a la categoria femenina amb un temps de 2 h 15 min 38 s. El registre també entra a la història, ja que s'estableix com el tercer de tots els temps. L'atleta ha superat en gairebé 20 minuts la seva anterior marca i ha establert un nou rècord a la categoria femenina.

Anar al contingut