Elena Rybakina ha remuntat el partit per ser la nova campiona de Wimbledon (Reuters)
Tenis

Elena Rybakina, campiona de Wimbledon

La tenista del Kazakhstan -nacionalitzada des de fa 4 anys- ha derrotat la tunisiana Ons Jabeur per 3-6, 6-2 i 6-2. Ha començat nerviosa, però ha estat capaç de firmar una gran remuntada

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Ons Jabeur volia fer història a Wimbledon. Mai un tenista africà, home o dona, havia jugat una final de Grand Slam. La tunisiana ha estat la primera a fer-ho però no ha pogut rubricar-ho amb el títol tot i que partia com a favorita en ser la número 2 mundial. La tenista del Kazakhstan Elena Rybakina, 23a del món i de 23 anys, nascuda a Moscou, per cert, ha estat capaç de capgirar un partit que ha començat perdent i s'ha proclamat brillantment campiona en imposar-se per 3-6, 6-2 i 6-2.

Jabeur ha sortit decidida a fer valer la seva superioritat sobre el paper i ben aviat ha trencat el servei de Rybakina. Ha estat en el tercer joc. L'africana no només ha conservat aquest trencament, sinó que ha continuat dominant amb autoritat. S'ha acabat enduent el primer parcial per un clar 6-3 guanyant el darrer joc novament sobre el servei de Rybakina.

Reacció de Rybakina

En el segon set, Rybakina, que s'havia mostrat nerviosa fins aquell moment, potser superada per la situació, ha començat millor. Ha guanyat els dos primers jocs i ha començat a centrar-se. Amb el seu joc intens des del fons i una bona velocitat de cames, ha contrarestat el domini que Jabeur havia demostrat amb un tenis brillant, trufat de deixades i de punts màgics. En el segon set, però, no li han servit. Rybakina ha restablert la igualtat en endur-se'l per 6-2. Per tercera vegada es jugarien un duel particular en tres sets. En els dos anteriors, una victòria per a cada una.

La rúbrica

En el tercer set Rybakina ha començat forta. S'ha escapat 3-1 gràcies a haver-li guanyat el servei a Jabeur en el primer joc. Els nervis de la moscovita havien desaparegut completament. La lluita estava servida. Amb 3-2, Rybakina ha aixecat brillantment 3 pilotes de trencament i s'ha posat amb un 4-2 que ha posat més pressió a Ons Jabeur. La tunisiana no ha pogut amb l'allau de cops de Rybakina. Perdre el servei en el 7è joc ha estat definitiu. Rybakina ha tancat la final amb el seu servei, tot i fer una doble falta en el segon punt. Jabeur ha semblat més nerviosa que la seva rival. Dos errors de la tunisiana ha facilitat les coses a la nova campiona. Al final, 6-2 i primer Grand Slam per a  Elena Rybakina. Als seus 23 anys, té un futur esplendorós al davant. 

 

Com que aquest any Wimbledon no dona punts pel rànquing, ja que l'ATP i la WTA van decidir fer-ho així en resposta a la decisió del torneig de no deixar participar-hi els tenistes russos i bielorussos a causa de la guerra d'Ucraïna, Elena Rybakina continuarà dilluns sent la 23a tenista mundial. Perdrà els punts que tenia de l'any passat, els 185 que havia sumat a l'haver arribat aleshores als vuitens de final.

Ons Jabeur, per la seva banda, dilluns caurà fins al 5è lloc del rànquing, just al darrere de Paula Badosa. La tunisiana perdrà els 330 punts d'haver arribat als quarts de final el 2021. 

Anar al contingut