@FCBbasket
EUROLLIGA

El Zenit, rival del Barça en el play-off

L'equip de Xavi Pascual ha guanyat el Panathinaikos amb un Kevin Pangos estel·lar (112-83)

Jordi RobirosaActualitzat

El mèrit és de Pascual. Així de clar i català. El Zenit no comptava per classificar-se per al play-off si no fos pel fet que l'entrena el de Gavà. Si repassem la plantilla de l'equip rus, ens adonarem que, teòricament, és inferior a la d'alguns equips que han quedat fora d'aquest play-off: parlem del Baskonia o del València, per exemple. Però Pascual ha convertit el Zenit en un equip enormement sòlid, molt fiable, en què tothom és solidari i juga per a l'equip. I amb la direcció magistral d'un Kevin Pangos que no oblidem que, la temporada passada, a banda de la lesió, va fracassar en tota regla amb la samarreta blaugrana.

Avui el Zenit havia de vèncer si volia passar el tall. Una derrota hagués classificat el València. I l'11 a 0 amb què ha començat el partit ja ha deixat molt clar com havia d'anar la cosa. El Panathinaikos ha plantat cara, sobretot en la primera meitat, però un parcial de 65 a 43 en la segona meitat ha estat demolidor per als grecs. L'últim quart ha estat un veritable festival dels locals. Pangos ha acabat amb 33 punts i 11 assistències, un dels millors partits de la seva carrera

Els de Sant Petersburg no tenen grans figures, però, a banda del canadenc, jugadors com ara Baron, Will Thomas i Gudaitis estan rendint d'una manera excepcional. I una cosa molt important: més de 3.000 persones a les graderies, cosa que suposa un plus que, evidentment, el Barça no tindrà. Cal afegir, a més, que el Zenit ja va superar el Barcelona al Yubileyny Sports Palace i que, al Palau, li va complicar molt el partit. I això vol dir que el Barça no ho tindrà gens fàcil; entre altres coses perquè els russos no tenen res a perdre i molt, molt a guanyar.

La setmana que ve la cita és al Palau, amb els dos primers partits. I després un viatge llarg a la vora del Neva, amb aquells edificis italianitzants que fan que la ciutat sigui tan bonica. Però els blaugranes no aniran de turisme i la sèrie, al màxim de cinc partits, pot ser llarga.

Anar al contingut