Els jugadors del Xakhtar Donetsk celebren un dels gols que els porta directes cap a les semifinals de la Lliga Europa (EFE)
Lliga Europa

El Xakhtar Donetsk goleja el Basilea (4-1) i es fa un lloc a les semifinals de la Lliga Europa

El pròxim dilluns, els ucraïnesos es disputaran amb l'Inter de Milà un lloc a la final de la Lliga Europa

Joan Ramon VallvéActualitzat

El Xakhtar Donetsk ha fet una primera meitat pletòrica, en què ha passat per sobre del Basilea. Només es portaven 2 minuts de joc quan Júnior Moraes, a la sortida d'un córner, ha fet el primer gol dels ucraïnesos. I 20 minuts més tard, el migcampista del Basilea Frei ha desviat al fons de la seva porteria una rematada de Taison, que aparentment se n'anava fora.

Encara a la primera part, el porter del conjunt suís, Nikolic, ha hagut de fer dues parades de mèrit. I Marcos António també ha estavellat una pilota a l'escaire de la porteria del Basilea. El 2 a 0 amb què s'ha arribat al descans era un marcador curt.

En la segona meitat, el Xakhtar ha mantingut el Basilea a ratlla i Alan Patrick, de penal en el minut 75, ha sentenciat l'eliminatòria. La golejada l'ha tancat Dodo a punt d'arribar-se al final del partit i el Basilea ha marcat en el descompte. L'autor, Van Wolfswinkel. Dilluns, a Düsseldorf, els ucraïnesos s'enfrontaran a l'Inter per un lloc a la final de la Lliga Europa.