El Winterthur Barça perd a Vistalegre i el Madrid força el tercer partit de quarts de final

El Winterthur Barça no va poder sentenciar l'eliminatòria dels quarts de final de l'Eurolliga per la via ràpida. El Reial Madrid va guanyar l'equip blaugrana en el segon partit (84-78) i en va forçar el tercer i definitiu, que es jugarà dijous que ve al Palau Blaugrana. El domini rebotador i la intensitat defensiva dels madrilenys va ser clau i va decantar la victòria a favor seu. Navarro, amb 21 punts, i Basile, amb 15, van ser els millors de l'equip català. Hamilton, amb 22 punts, va ser el màxim anotador de l'enfrontament. Tots dos equips es tornaran a veure les cares diumenge en partit de Lliga ACB.

Futbolistes de prestigi com Raúl González o Guti van veure en directe des de Vistalegre el segon partit dels quarts de final de l'Eurolliga entre el Winterthur Barça i el Reial Madrid. I encara que va arribar amb un petit retard, tampoc no va fallar a aquesta cita el president del Barça, Joan Laporta.

L'equip català en tenia prou amb una victòria per classificar-se per a la Final Four de Praga després de guanyar aquesta competició la temporada 2002-03. I els blaugranes ja sabien què era guanyar el Madrid a domicili aquesta temporada a la primera volta de la Lliga ACB. Però el d'aquest dijous a la nit era un partit diferent, de Lliga europea, amb el pavelló ple de gom a gom i amb el Madrid necessitat de la victòria per no veure's eliminat, també en la secció de bàsquet, de la competició europea.

Els blancs, conscients de la importància del partit van dominar els deu primers minuts, en què on van manar en el marcador, 21-17. Els catalans van tenir problemes rebotadors que van permetre al Madrid portar el pes del joc. Malgrat tot, amb un encert en els llançaments exteriors els catalans van arribar al descans amb 3 punts d'avantatge, 34-37.

El partit va estar igualat en tot moment i amb molts pocs punts d'avantatge per qualsevol dels dos equips. De fet, el Barça, tot i els problemes rebotadors, va arribar als últims 10 minuts de partit amb 4 punts de marge, 53-57. El Madrid, molt segur des de la línia de llançaments lliures va dominar l'últim quart i a falta de 3 minuts pel final guanyaven de 7 punts (77-68). La defensa de l'equip de Maljkovic en la recta final de partit va ser molt dura i els àrbitres els ho van permetre. Els catalans no van donar el partit per perdut fins a la botzina final i van continuar treballant per intentar capgirar l'enfrontament. Quan faltaven 30 segons per acabar el partit, Ivanovic va demanar temps mort quan el Barça perdia de 5, 80-75. Una esmaixada de Gelabale amb el partit decidit va fer embogir els aficionats madrilenys, però Navarro va anotar el triple final, 84-78.

Dijous que ve tots dos equips es jugaran el pas a la Final Four en el tercer i definitiu partit que es jugarà al Palau Blaugrana. Abans, però, i també a Barcelona, s'enfrontaran en la Lliga ACB.

CSKA Moscou, classificat

De moment només hi ha un equip classificat per a la Final Four. És el CSKA de Moscou, que ha estat capaç de guanyar l'Efes Pilsen a domicili, 71-75. El Tau ha forçat el tercer partit després de guanyar a Victòria el Panathinaikos per 85-79. També ha forçat el tercer partit l'Olympiacos, que va guanyar el Maccabi, 76-70.