Parejo lluita amb De Roon per una pilota dividida (EFE/Domenech Castelló)

El Vila-real deixa escapar el retorn somiat a la Champions (2-2)

Una Atalanta amb ofici refreda l'eufòria desfermada pel neerlandès Danjuma

Oriol VidalActualitzat

Taules en la batalla tàctica entre el Vila-real i l'Atalanta, que han protagonitzat un duel de màxima intensitat a La Ceràmica. L'empat reflecteix l'intens intercanvi entre els d'Emery i els de Gasperini, que s'han repartit les fases del joc. La primera ha estat per a l'Atalanta, que ha aprofitat la pressió alta dels groguets per fer mal. En el minut 6, una gran assistènciade Dubán Zapata, d'esperó, l'ha aprofitada Freuler per obrir el marcador, que podria haver empitjorat per als de la Plana Baixa, en les arribades a la contra tant de Zappacosta com de de Gosens, que s'ha topat amb Rulli en el minut 8. També Pessina ha tingut una bona opció, però amb el pas dels minuts ha aparegut el tàndem Manu Trigueros-Gerard Moreno. Després d'un xut creuat de Zapata en el minut 26, han arribat les ocasions locals: Pau Torres, Gerard... i, finalment, Trigueros, que ha ensumat perill en una internada de Pedraza per l'esquerra per fer l'empat. El gol ha exaltat els ànims a La Ceràmica, que ha vist com un bon cop de Gerard el salvava un inspirat Musso.

El segon acte, l'Atalanta ha tornat a començat millor i ha tingut dues opcions molt clares: un xut enroscat de Malinovski desviat per Rulli i una gran passada interior de Toloi que Gosens no ha pogut rematar bé. El Vila-real ha semblat decantar el partit al seu favor amb l'entrada de Danjuma als 73 minuts. L'ex del Bornemouth ha fet el 2-1 en el minut 73 després d'una assistència de Gerard. Però en el 82, una llarga acció dels italians ha acabat amb una pilota a l'interior de l'àrea que ha aprofitada Gosens. El gol ha aigualit el retorn somiat del Vila-real a la Champions, malgrat els intents d'un Gerard que ha tornat a topar amb Musso en el 93.