Gerard Moreno, conduint la pilota en una jugada del partit contra el Salzburg (@VillarrealCF)
Lliga Europa

El Vila-real supera el Salzburg i jugarà els vuitens de la Lliga Europa (2-1)

El de Santa Perpètua de Mogoda ha estat decisiu en el partit de tornada dels setzens per aconseguir la classificació del Vila-real a la següent ronda de la Lliga Europa. Els d'Emery no han començat bé, però han acabat remuntant el partit i assolint el passi amb un 4 a 1 global.

Cristina Busquets Rovira

Els dos gols del Vila-real de l'anada obligaven el Salzburg a sortir a per totes si volien tenir opcions de passar ronda. I així ha estat, el Salzburg ha colpejat primer, aprofitant un regal de Rulli. El porter del Vila-real ha errat en una passada cap a Pau i Daka s'ha anticipat per assistir Berisha. Als disset minuts, el Salzburg ha estrenat el marcador. Durant uns minuts, els d'Emery han estat fora del partit i l'assistent del primer gol, Daka, ha disposat d'una bona ocasió que havia nascut des de camp propi. Mwepo, just després, ha forçat l'estirada de Rulli i el Vila-real ha aparegut a pocs minuts del descans. Primer, Trigueros, amb un xut amb efecte, ha enviat la pilota fora i després, Gerard ha aparegut per marcar. En la primera arribada perillosa del conjunt groguet, el de Santa Perpètua ha deixat clavats el porter i Junuzovic per fer el gol. L'acció havia començat en Manu Trigueros i havia continuat amb Alcácer com a assistent.

En el 58, l'àrbitre ha assenyalat a primera instància una mà de Capoue dins de l'àrea, però un cop revisada al monitor del camp, no ha considerat que fos penal. El Salzburg, tot i no manternir l'efervescència de la segona part, ha tingut el segon gol a tocar. El xut de Sucic, que havia entrat en el 60, ha sortit desviat. En el 87 ha aparegut el més llest de la classe: Gerard Moreno. L'autor del primer gol ha estat decisiu a l'hora de forçar el penal de Stankovic i ell mateix ha transformat la pena màxima. Eliminatòria resolta amb un 4 a 1 en el global, gràcies a un doblet de Gerard Moreno amb el qual el Vila-real s'ha classificat als vuitens de la Lliga Europa