Gerard Moreno, celebrant un gol amb el Vila-real (EFE/EPA/ANTONIO BAT)
Lliga Europa

El Vila-real suma un valuós triomf a Zagreb i s'acosta a les semifinals (0-1)

El davanter català Gerard Moreno, de penal, ha fet l'únic gol del partit en el minut 44 per tombar el botxí del Tottenham de Mourinho

El submarí groc ha saltat amb ambició al camp del Dinamo, el botxí del Tottenham de Mourinho en la ronda anterior. Alfonso Pedraza ha disposat de seguida de la primera oportunitat per marcar ben resolta pel porter dels croats. L'equip de Zagreb ha ensenyat ràpidament les urpes. Majer ha donat el primer avís seriós a Rulli amb un xut exterior molt potent. En un intercanvi equilibrat de cops, novament Pedraza ha amenaçat la porteria de Livakovic, providencial en aquesta acció. Just abans del descans, l'home de moda del Vila-real, Gerard Moreno, ha forçat penal per mans de Theophile. El mateix davanter de Santa Perpètua ha transformat el llançament amb paradinha inclosa pel mig de la porteria al minut 44, el primer gol de l'eliminatòria.

Gvardiol fa lluir Rulli des de lluny en l'inici de la segona part. Els d'Unai Emery han deixat la iniciativa al Dinamo però sense renunciar al contraatac. Gerard Moreno ha filtrat una passada perfecta per a Paco Alcácer, que ha acabat rematant desviat en una excel·lent oportunitat per marcar el 0 a 2. Els groguets han fregat un altre cop el gol en un xut de Trigueros, que toca l'esquena de Theophile i que refusa en una acció felina Livakovic a córner.

El marcador no s'ha mogut finalment. El Vila-real ha aconseguit trencar la imbatibilitat dels croats al seu estadi i afrontarà la tornada a casa amb tot a favor per passar a semifinals de la Lliga Europa.