Gerard Moreno celebrant el gol (Reuters)
Lliga Europa

El Vila-real repeteix victòria davant el Dinamo (2-1) i treu el bitllet per a les semifinals, on es trobarà l'Arsenal

Alcácer i Gerard Moreno marquen els gols de l'equip d'Emery, que presenta candidatura al títol

Xavi LorenteActualitzat

Cinquena semifinal europea a la butxaca per al Vila-real (una a la Champions i tres a la segona competició europea). L'equip d'Emery ha tancat una eliminatòria perfecta amb una gran solvència davant un Dinamo de Zagreb clarament inferior. L'Arsenal serà el següent obstacle cap al títol.

El Vila-real ha anat per feina a l'estadi de la Ceràmica, tot i la renda aconseguida a l'anada (0-1). Els de la Plana han arribat amb facilitat a la porteria del Dinamo. Al minut 24, Samu Chukwueze ha estavellat un gran xut al pal, tot un avís clar del que havia de venir. Els d'Unai Emery s'han avançat amb gol de Paco Alcácer al minut 35, inicialment anul·lat per l'àrbitre, però validat tot seguit pel VAR. Gerard Moreno habilita Chukwueze, que fa la passada de la mort a Alcácer. En cap cas hi ha fora de joc. La sentència de l'eliminatòria ha arribat just abans del descans amb el 2 a 0, obra de Gerard Moreno a centrada de Raúl Albiol. No podia faltar a la cita amb el gol el pitxitxi del Vila-real.

El Zagreb ha donat algun senyal de reacció a l'inici de la segona part, però Rulli s'ha mostrat molt segur sota els pals. El Vila-real ha continuat portant la iniciativa. Gerard Moreno gairebé marca el tercer, però Livakovic ha posat una mà absolutament extraordinària. Els croats han retallat diferències després d'una excel·lent combinació entre Petkovic i Orsic. El 99 del Dinamo rep una assistència de taló del seu company absolutament genial (2-1, minut 74). Chukwueze ha respost de seguida amb un nou xut al pal. El nigerià estava de pega perquè ho ha continuat intentant i mereixent, però o la fusta o el porter han evitat que pogués marcar el seu gol. Els croats també han estat a prop d'empatar en una falta directa a la frontal de l'àrea que Orsic ha xutat un pèl alta.

El submarí groc s'ha emportat el triomf (2-1) i l'eliminatòria per un global de 3-1. Els d'Emery jugaran l'anada de les semifinals el 29 abril al seu estadi i la tornada el 6 de maig, a l'Emirates a Londres. El gran objectiu: classificar-se per a la final del 26 de maig a Gdansk (Polònia).