Futbol

El Vila-real perdona el Madrid al Bernabéu però conté els fogots blancs (0-0)

Els d'Unai Emery, que han explotat molt bé la velocitat per les bandes, han tingut opcions per endur-se el partit, però han trobat a faltar el lesionat Gerard Moreno. El Madrid, en canvi, ha generat moltes menys ocasions clares que en altres partits

Jordi SunyerActualitzat

Unai Emery és un dels tècnics més expressius de la Lliga, i en duels com el d'aquesta nit es comprèn: el seu equip ha ofert una bona imatge, però la falta d'encert al davant li ha impedit fer saltar la banca al Santiago Bernabéu, i ja suma cinc empats en sis jornades de campionat. El Vila-real ha frenat el Madrid, que avui ha trobat moltes més dificultats perquè Vinícius o Benzema poguessin lluir les seves virtuts. Els d'Ancelotti han inquietat, més aviat, a rauxes, i han completat possiblement el partit més irregular de la temporada.

Ancelotti no es refia de Lucas Vázquez, trèmul contra el València el passat cap de setmana, i, al marge de l'entrada de Casemiro i Modric, ha preferit situar Fede Valverde com a lateral dret i matisar el seu sistema, amb Marco Asensio a la mitja punta d'un 4-2-3-1. Tot i firmar, finalment, el primer triomf dimecres davant de l'Elx, Umai Emery ha preferit retornar Gero Rulli a la porteria, i també ha recuperat Foyth, Albiol i Coquelin.

Danjuma intenta una rematada davant del madridista Fede Valverde (Kiko Huesca / EFE)

Els dos equips presentaven reputats velocistes en els seus extrems esquerre, Vinícius i Danjuma, als quals els de la Plana afegien l'efervescent Yéremi Pino. La primera dels groguets ha tingut un final decebedor, quan el canari ha rebut en cursa una prometedora passada de Coquelin, però ha relliscat en el moment de retallar Nacho (12'). Un minut després, però, Danjuma ha emulat Ronaldo Nazário driblant Marco Asensio i Valverde pel corriol que deixaven entre els dos, abans de connectar un xut ajustat que Courtois ha desviat amb la punta dels dits. Les constants vitals del Reial Madrid les mantenien actives, bàsicament, Vinícius i Benzema, amb reiterades associacions per la banda esquerra, però amb resolucions poc remarcables més enllà d'un xut desviat del lionès (20').

Benzema intenta, sense sort, superar Gero Rulli (Kiko Huesca / EFE)

El partit, a l'equador del primer temps, estava en aquell escenari fatalista per al qui espera la derrota blanca: la pilota la tenen els altres, però acabarà marcant el Madrid. Els d'Emery oferien un joc vistós, però faltat de l'última i decisiva espurna, fins i tot perquè una de les seves aproximacions més clares, una doble opció d'Alcácer i Coquelin (30'), no era vàlida per un fora de joc previ de Yéremi Pino. Tampoc Danjuma, un futbolista desequilibrant a LaLiga però que a Anglaterra jugava a Segona, ha sabut culminar un bon control orientat davant de Valverde (37'). Es feia inevitable enyorar el lesionat Gerard Moreno. Però el cert és que la parròquia blanca ha acabat considerant més clar un presumpte penal sobre Nacho per traveta d'Albiol (35') que qualsevol dels xuts mal dirigits que han connectat Valverde o Asensio.

I Ancelotti ha sabut sacsejar l'equip. Fora Rodrygo, dins Camavinga i canvi de sistema, amb Marco Asensio obert a la banda. El Vila-real s'ha vist sotmès per un Madrid molt més ampli i que ha donat dos avisos en dos minuts, una rematada de Militâo davant d'una mitja sortida de Rulli, en una falta lateral picada per Asensio (50'), i un altre cop de cap lleugerament desviat de Benzema (51'), per bé que en situació antireglamentària del francès. Els d'Emery s'han pogut desvetllar amb una contra conduïda per un ubic Juan Foyth, que ha deixat Danjuma en posició de rematada, però el neerlandès ha rematat massa centrat (54'); i el mateix Foyth, dos minuts més tard, ha habilitat Paco Alcácer, beneficiat per un fora de joc mal tirat per la defensa blanca, però la rematada forçada del de Torrent no l'ha sabut facturar cap a la xarxa Pau Torres. El Madrid millorava, però el Vila-real continuava repartint una clemència absolutament desaconsellable al Bernabéu.

Ancelotti, amb gest contrariat a l'àrea tècnica (Kiko Huesca / EFE)

Amb tot, després d'un doble canvi de cartes del Vila-real (han entrat Dia i Moi Gómez), els dos equips s'han cansat de l'intens intercanvi de cops i el matx ha entrat en una fase letàrgica, només animades per un parell de llambregades de Vinícius i per un canvi decididament ofensiu d'Ancelotti, que ha substituït Modric per Hazard. Els d'Emery encara podien acceptar el cinquè empat en sis partits, els blancs no, i han incrementat la pressió sobre els dominis de Rulli en el tram final; però, després d'un cop de cap d'Isco desviat per un defensor que ha obligat Rulli a una intervenció de reflexos (82'), no ha succeït res més de destacable. En llenguatge pugilístic, als punts, potser el Vila-real hauria guanyat el partit; però, clarament, avui els ha faltat el "punch". Cinc empats en sis partits no són gratuïts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut