El Vaticà estrena la seva primera associació esportiva (EFE)
Atletisme

El Vaticà presenta la seva primera associació esportiva, l'Athletica Vaticana

L'Athletica Vaticana estarà formada per unes 60 persones unides per l'objectiu de "divertir-se i córrer"

Actualitzat

El Vaticà ha presentat aquest dijous la seva primera associació esportiva. Amb el nom Athletica Vaticana, l'equip està format per sacerdots, monges i treballadors de la Santa Seu, i vol demostrar que l'esport pot ser un instrument de solidaritat.

L'associació neix a partir d'un acord amb el Comitè Olímpic Italià (CONI) i estarà formada per unes 60 persones unides per l'objectiu de "divertir-se i córrer", tal com ha explicat en roda de premsa el subsecretari del Consell Pontifici per a la Cultura i president de l'Athletica Vaticana, Melchor José Sánchez de Toca Alameda.

"La iniciativa buscava crear un grup esportiu vaticà, una novetat, ja que no existia fins ara."

Gràcies a l'acord amb el CONI, l'associació podrà participar en les competicions d'Itàlia i la resta d'Europa, i correrà la primera cursa el 20 de gener pels carrers de Roma.

L'associació també compta amb dos joves refugiats com a socis honorífics i s'ha firmat un memoràndum d'enteniment amb la Federació Italiana d'Esports Paralímpics i Experimentals, dos moviments que pretenen demostrar com l'esport pot promoure la inclusió.

En la presentació també hi ha participat el president del Consell Pontifici per a la Cultura, el cardenal Gianfranco Ravasi, i el president del CONI, Giovanni Malagò.

 

 

Anar al contingut