Atletisme

El Vaticà presenta la seva primera associació esportiva, l'Athletica Vaticana

L'Athletica Vaticana estarà formada per unes 60 persones unides per l'objectiu de "divertir-se i córrer"
Actualitzat

L'equip està format per sacerdots, monges i treballadors del Vaticà (EFE)

El Vaticà ha presentat aquest dijous la seva primera associació esportiva. Amb el nom Athletica Vaticana, l'equip està format per sacerdots, monges i treballadors de la Santa Seu, i vol demostrar que l'esport pot ser un instrument de solidaritat.

L'associació neix a partir d'un acord amb el Comitè Olímpic Italià (CONI) i estarà formada per unes 60 persones unides per l'objectiu de "divertir-se i córrer", tal com ha explicat en roda de premsa el subsecretari del Consell Pontifici per a la Cultura i president de l'Athletica Vaticana, Melchor José Sánchez de Toca Alameda.

"La iniciativa buscava crear un grup esportiu vaticà, una novetat, ja que no existia fins ara."

Gràcies a l'acord amb el CONI, l'associació podrà participar en les competicions d'Itàlia i la resta d'Europa, i correrà la primera cursa el 20 de gener pels carrers de Roma.

L'associació també compta amb dos joves refugiats com a socis honorífics i s'ha firmat un memoràndum d'enteniment amb la Federació Italiana d'Esports Paralímpics i Experimentals, dos moviments que pretenen demostrar com l'esport pot promoure la inclusió.

En la presentació també hi ha participat el president del Consell Pontifici per a la Cultura, el cardenal Gianfranco Ravasi, i el president del CONI, Giovanni Malagò.