Gil Manzano en una imatge d'arxiu amb Busquets (EFE)
Futbol

El VAR no acaba amb les polèmiques arbitrals després de l'expulsió de Lenglet al Barça-Girona

El videoarbitratge havia de ser la solució a tots els mals però ha quedat demostrat que no és infal·lible; és veritat que ha aportat llum a moltes jugades dubtoses, però també ha provocat decisions equivocades dels àrbitres

Jordi GrauActualitzat

Amb la implantació del VAR semblava que s'havia d'acabar la polèmica al futbol. Res més lluny de la realitat, com va quedar demostrat amb l'expulsió de Clément Lenglet al Barça-Girona d'ahir al Camp Nou. El videoarbitratge havia de ser la solució a tots els mals però ha quedat demostrat que no és infal·lible. És veritat que ha aportat llum a moltes jugades dubtoses, però també ha provocat decisions equivocades dels àrbitres. El futbol i la polèmica, malgrat el VAR, continuaran agafats de la mà.

Infal·lible en jugades que no admeten discussió. Com un gol fantasma de falta directa no concedit que evidentment sí que acaba pujant al marcador. Vital per als assistents, a qui era impossible filar tan prim en fores de joc i ara, gràcies a la tecnologia, s'acaba fent justícia.

El VAR, en canvi, ha estat incapaç de posar fi a la polèmica del món del futbol i s'ha mostrat vulnerable en les jugades que admeten interpretació. Gil Manzano, l'àrbitre del Barça-Girona d'ahir, va mostrar la segona targeta groga a Roque Mesa per una acció polèmica amb Pau López en l'últim derbi sevillà. L'àrbitre es va mostrar ferm en la seva decisió i ni tan sols va voler revisar l'acció a través del monitor de televisió. L'error va ser tan flagrant, que el Comitè de Competició va retirar la targeta al jugador del Sevilla i, així, va deixar en evidència l'actuació de Gil Manzano.
         
El mateix àrbitre que ahir al Camp Nou va xiular falta de Pere Pons a Lenglet però que, alertat des de la sala VAR, sí que va decidir revisar la jugada i expulsar amb targeta vermella el defensa blaugrana per un cop de colze a la cara del migcampista gironí. Per cert, l'àrbitre VAR d'ahir era Del Cerro Grande, el que va perdonar en tres ocasions l'expulsió d'Illarramendi en el Reial Societat-Barça de la jornada passada.

Anar al contingut