Fernando Llorente celebra el gol que ha donat la classificació al Tottenham per a les semifinals (EFE)

El VAR classifica el Tottenham en l'últim sospir i deixa el Manchester City fora de combat (4-3)

Bogeria a Manchester amb borratxera de gols per decidir la classificació del Tottenham per a les semifinals de la Champions. L'Ajax l'espera.

Xavi TorresActualitzat

El partit ha començat de manera increïble. Els quatre primers xuts han acabat en gol. Als 4 minuts, el Manchester City ha igualat l'eliminatòria després d'una bona jugada de De Bruyne que ha culminat Sterling amb un xut al pal llarg que ha sorprès Lloris. Però lluny d'espantar-se, el Tottenham ha sabut refer-se gràcies als errors de Laporte en defensa. Als 7 minuts, una pilota interior d'Alli, aparentment sense perill, s'ha enverinat per culpa d'un mal refús de l'exjugador de l'Athletic, que ha permès Son xutar i batre Ederson. Tres minuts després, un mal control de Laporte en la sortida de la pilota des de darrera ha provocat una contra de Lucas Moura ben resolta, de nou, pel coreà Heung-Min Son. Però un minut després, els de Guardiola han tornat a empatar. Agüero habilita Bernardo Silva amb una pilota a l'espai perquè aquest, amb un xut afortunat que ha desviat Rose, situï el 2 a 2 en el marcador. Deu minuts de pausa han donat pas al 3 a 2. De Bruyne, com a extrem dret, centra des de la línia de fons i Sterling, apareixent pel costat esquerre, retorna les esperances al Manchester City de ser a les semifinals de la Lliga de Campions. De la primera part, poc més: la lesió de Sissoko (39'), que ha hagut de ser substituït per Llorente, i una altra ocasió de Son que no ha entrat de miracle.

En la segona part els de Guardiola han sortit decidits a sentenciar. En 10 minuts, han creat cinc ocasions – De Bruyne (48' i 53'), Sterling i Bernardo Silva (49') i David Silva (55') però als citizens els hi ha faltat encert. Tampoc l'ha tingut Llorente (57') en una acció claríssima que ha resolt amb una rematada dolenta de cap. El 4 a 2 ha arribat un minut després. Kevin de Bruyne ha fet una meravellosa jugada de camp a camp que ha acabat amb una assistència al Kun, que ha afusellat Hugo Lloris. Agüero, que va fallar un penal al partit d'anada, ha estat més encertat. Però el Tottenham ha tornat a entrar en l'eliminatòria a la sortida d'un córner als 73 minuts, quan Llorente, amb la cuixa, ha rematat a gol davant de la passivitat defensiva de Laporte. Nit per oblidar del central del Manchester City. Però al partit encara li quedava un últim episodi. Als 93 minuts, una passada enrere d'Eriksen ha acabat amb gol de Sterling, el 5 a 3. Quan l'Ettihad celebrava la classificació ha aparegut el VAR. Després de la passada enrere d'Eriksen, Bernardo Silva ha tocat suaument la pilota que ha acabat als peus d'Agüero, assistent de Sterling en l'acció del gol. L'àrbitre turc Cüneyt Çakir ha anul·lat correctament el gol. Nit amb decepció europea dels de Pep Guardiola a Manchester. I nit històrica per al Tottenham, que no accedia a les semifinals de la Copa d'Europa des del 1962.