José Luis Gayà, en un partit amb el València
José Luis Gayà, en un partit amb el València
futbol

Gayà, "trist i decebut" per la sanció que farà que es perdi el partit contra el Girona

El lateral va opinar, després de la jornada 32 de la Lliga passada, que l'àrbitre havia vist un penal que "no havia volgut xiular"

Redacció Esport3Actualitzat

El València treu foc pels queixals pel que consideren una sanció excessiva i un greuge comparatiu al seu capità. El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha rebutjat el recurs que va presentar el València i ha mantingut el càstig de 4 partits a José Luis Gayà que li havia imposat el Comitè de Competició. Es perdrà els duels contra el Girona, l'Athletic Club, l'Atlètic de Madrid i el Getafe.

Gayà, en una roda de premsa aquest divendres, ha explicat que està "trist i decebut" per una sanció que considera "desproporcionada".

"No he fet res perquè em caiguessin quatre partits. Tots hem de ser iguals i no entenc per què a mi se'm manté la sanció i en altres casos no ha passat res, és això el que em fa mal. M'agradaria que algú m'ho expliqués millor."

Pel que fa a les seves opcions d'anar al Mundial, el jugador valencià ha explicat que considera que "el fet de no començar jugant és un handicap", però ha apuntat que continuarà "treballant encara més" per guanyar-se un lloc a la selecció.

Gayà, a més, ha comentat que creu que "les formes no van ser les millors", però que en tots els anys que fa que és capità mai ha faltat al respecte a cap àrbitre:

"Han d'entendre que portar el braçal implica sortir a defensar els teus companys i el teu club, però no vaig faltar-li al respecte a l'àrbitre perquè no ho he fet mai."

Què va passar?

El lateral de Pedreguer va opinar, després d'un València-Osasuna corresponent a la jornada 32 de la Lliga passada, que l'àrbitre havia vist un penal que "no havia volgut xiular". Ja no queda cap instància on presentar un recurs, i a València s'està fent sentir la indignació.

Gayà, que afronta l'últim any del seu contracte, ha estat sancionat en base a l'article 100 bis del reglament, que penalitza les "declaracions a través de qualsevol mitjà que qüestionin l'honradesa i imparcialitat dels àrbitres o òrgans de la RFEF".

A València, però, denuncien que en altres casos comparables, com el de l'extècnic del Cadis Álvaro Cervera, que en el seu dia va expressar unes sospites com les de Gayà, el TAD va anul·lar la sanció.

El club ha emès un comunicat en què defineix la sanció com a "desproporcionada i injusta", de la mateixa manera que ha fet el gest simbòlic de canviar el seu escut per la cara del seu líder.

 

 

 

Anar al contingut