El València passa per sobre del Bursaspor (6-1) i obté el bitllet per als vuitens de final de la Champions

El València va golejar el Bursaspor (6-1) i ja és als vuitens de la Champions. Amb una fluixa entrada a Mestalla, al conjunt xe li va costar entrar en el partit i els turcs van fer algun ensurt. Però en el minut 16, Mata va transformar un penal i, partir d'aquest moment, els homes d'Unai Emery van mostrar el seu millor joc davant d'un rival totalment superat. Soldado, Aduriz i Joaquín sentenciaven el matx en el minut 37. A la represa, Soldado va fer un altre golàs i també va marcar el Chori Domínguez. Batalla va ser l'autor del gol de l'honor per als otomans. En l'altre matx del grup C, el Manchester va guanyar a Glasgow (0-1), gràcies a un penal transformat per Rooney.

La història d'aquest partit podria tenir una altra lectura que l'actual si Yildirim, davanter del Bursaspor, hagués tingut més punteria. En una claríssima ocasió, la pilota va sortir fora per ben poc incomprensiblement. Però aquí es va acabar tot el potencial ofensiu dels turcs, perquè en el minut 16 l'àrbitre va assenyalar penal per caiguda d'Aduriz, penal que Mata transforma en el primer gol. A partir d'aquest moment, els jugadors del València ja ho van tenir molt més fàcil, i, en el 21, Soldado va marcar el segon, en una bona jugada ofensiva de l'equip valencià. Amb aquest gol, Soldado ja n'ha marcat quatre en cinc partits.

Domini total de l'equip xe

El Bursaspor va llençar ben aviat la tovallola, i això ho van aprofitar els homes d'Unai Emery per sentenciar definitivament el partit. En el minut 30, tercer gol. L'autor, ara, és Aduriz, després d'aprofitar una excel·lent jugada personal de Jordi Alba per la part esquerra. Encara veuríem un nou encert del locals. Abans d'acabar els primers 45 minuts, Joaquín s'inventava un xut des de fora de l'àrea que fa embogir els aficionats, que amb amb prou feines van omplir mig estadi de Mestalla.

Doblet de Soldado

A la segona part, els locals van continuar prement l'accelerador i en els minut 9 de la represa van augmentar el nombre de gols. Cinquè del València, segon de Soldado. Tot un golàs. Ell s'ho va fer tot sol. Dribla el porter i marca sense oposició. I ens faltava el gol de l'honor de rival. Gol dubtós marcat per Batalla. La passada de Yildirim l'agafa una mica més avançat que la defensa local, que va demanar fora de joc. Però al final el gol va pujar al marcador.

Però vet aquí que el València no en tenia prou amb cinc i el sisè va caure en el minut 78, quan el Chori Domínguez va afusellar el porter de l'equip turc. Al final, el València classificat pels vuitens de final, amb Mestalla fent l'onada. En l'última jornada de la fase de grups, els xe es jugaran la primera plaça a Old Trafford contra el Manchester United.