El València diu adéu al títol en perdre a Mestalla davant un Vila-real en ratxa (2-3)

El València ha dit adéu a les mínimes opcions de lluitar fins al final pel títol de Lliga. L'últim dels quatre aspirants ha perdut a Mestalla contra el Vila-real en el derbi llevantí en el primer partit avançat de la 36a jornada. Tot i avançar-se amb un gol de penal de Villa en el minut 20, els groguets han empatat abans del descans per mitjà de Forlán. En la represa, Angulo ha fallat una ocasió de llibre per fer el 2-1 i a continuació, Tomasson i de nou Forlán han sentenciat. Amb el públic local desfilant, Moretti ha establert el 2-3 definitiu ja en temps de descompte.

Partit del morbo a Mestalla entre un València que vol esgotar les seves opcions de lluitar pel títol i un Vila-real en ratxa que encara té opcions de classificar-se per a la UEFA. Dos noms propis per sobre dels 22 protagonistes. Ayala, que la temporada que ve jugarà a les files de l’equip groguet, i Forlán, que havia de ser en una mesa electoral però amb el canvi d’horari ha pogut ser a l’onze titular del seu equip.

El derbi llevantí ha començat amb polèmica i en el minut 3, Rubinos Pérez ha passat per alt un penal de Moretti sobre Forlán. Tot i això, ha estat el València l’equip que ha començat dominant i Joaquín ha tingut la primera ocasió clara de perill en el minut 14 però ha evitat el gol amb la punta dels dits. Fruit d’aquest domini, quatre minuts més tard Viera ha fet penal sobre Villa i el davanter asturià ha inaugurat el marcador transformant la pena màxima. L’1-0 ha deixat tocat el Vila-real i els locals han estat a punt de fer el segon en el minut 27 amb un cop de cap d’Ayala que s’ha estavellat al travesser. El València ha perdonat el segon i abans del descans, el Vila-real ho ha aprofitat per empatar. Forlán s’ha plantat tot sol davant Cañizares i ha definit amb encert per fer el seu setzè gol a la Lliga. El davanter uruguaià ha fet 14 dels seus 16 gols a domicili i ha tornat a demostrar que es troba en estat de gràcia en aquest final de temporada.

Amb empat a un s'ha arribat a la mitja part i en la represa, el ritme trepidant dels primers 45 minuts ha baixat de forma considerable. Cap dels dos equips ha arribat amb perill a la porteria contrària i els ànims estaven bastant tranquils fins al minut 65, quan Miguel i Fuentes s'han enganxat en una picabaralla que ha acabat amb una targeta groga per a cadascun. Aquest incident ha fet despertar el València, que estava bastant adormit tot i la transcendència dels tres punts en joc i Jorge López, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha pogut desfer l'empat però després de retallar davant dos defenses, el seu xut l'ha pogut desviar Viera de forma providencial.

Tot i no mostrar gaires arguments ofensius i davant un Vila-real cada vegada més còmode, els locals han desaprofitat una ocasió de llibre per tornar a avançar-se en el marcador en el minut 78. Angulo, a un pam de la línia de gol, ha enviat la pilota al travesser i ha fallat incomprensiblement un gol cantat. I del més que possible 2-1, en la jugada següent s'ha passat a l'1-2, que ha deixat completament glaçat el públic de Mestalla. Tomasson ha rebut una gran assistència de Matías Fernández i en la primera pilota que tocava després d'entrar en el lloc de Guille Franco, ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa de Cañizares. Els jugadors del València han reclamat fora de joc però el davanter danès estava en línia amb l'últim defensa. I per acabar-ho d'adobar, a tres minuts del final Forlán ha posat el dit a la llaga de la ferida xe fent l'1-3 aprofitant un regal de Cañizares.

Sense temps per reaccionar, el públic de Mestalla ha començat a desfilar abans del xiulet final, tot i que ja en el temps de descompte, Moretti ha reduït distàncies per establir el definitiu 2-3. El València ha deixat escapar d'aquesta manera una victòria vital que el descarta definitivament de la lluita pel títol de Lliga mentre que el Vila-real continua llançat i manté intactes les seves opcions de classificar-se per a la UEFA després de sumar la seva sisena victòria consecutiva.